Michael Müller gost AmCham Talents programa

12.10.2016

Michael Georg Müller, predsjednik Uprave Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) bio je gost predavač na temu "Career, life and leadership", u sklopu AmCham Talents programa. Raiffeisen banka sponzor je ovoga programa jer je cjeloživotna edukacija i praktično iskustvo dio razvoja svakog našeg djelatnika.

 

Michael Georg Müller, predsjednik Uprave Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) bio je gost predavač na temu "Career, life and leadership", u sklopu AmCham Talents programa. Raiffeisen banka sponzor je ovoga programa jer je cjeloživotna edukacija i praktično iskustvo dio razvoja svakog našeg djelatnika.

U jučerašnjim popodnevnim satima polaznici AmCham Talents programa imali su priliku poslušati iskustva i mišljenja Michaela Müllera i, još važnije, aktivno sudjelovati u interaktivnom predavanju. Središnje teme odnosile su se na iskustvo u upravljanju složenim organizacijama, upravljanje ljudskim potencijalima iz pozicije funkcije CEO-a te povezane kulturološke razlike u upravljanju u Hrvatskoj, BiH te Austriji, zatim ispunjavanje osobnoga potencijala te vizija i utjecaj na oblikovanje budućnosti. Pored toga, razgovaralo se o osobnim te organizacijskim vrijednostima, ponašanju menadžera i o razlikama u stilovima vođenja žena i muškaraca.

Glavne poruke Michaela Müllera vezane uz menadžere i uspješno upravljanje bile su sljedeće: "Ne postoji jedinstveno pravilo kako bi se uspješan menadžer trebao ponašati. Sve ovisi o čovjeku, okolini, okolnosti i u konačnici zemlji u kojoj radite i ljudima s kojima radite. Menadžere se karakterizira kao karizmatične osobe, a ja takve ljude vidim kao one koji viziju, a način kako je postižu je individualan. Isto je s upravljanjem ljudima, postoje brojne knjige o tome i bezbroj različitih stilova, no poanta je da treba tražiti rješenja i načine za pojedinu situaciju i osobu. Ukratko, pravilo je da nema pravila. Općenito za obavljanje posla na visokim menadžerskim funkcijama u kontekstu kulturoloških razlika, smatram da je izuzetno važno poznavati mentalitet ljudi, jezik i običaje i okruženje. Istaknuo bi da je za ostvarivanje vlastitih potencijala najvažnije da treba znati prepoznati priliku kada se ukaže, da treba biti otvoren prema mogućnostima što znači biti spreman izaći iz komfor zone i preuzeti rizik, biti fokusiran i sve odluke donositi s punim integritetom. Važno je da prepoznate i to da su vaše osobne vrijednosti u skladu s organizacijskim vrijednostima poduzeća u kojem raditi jer samo na taj način iste možete podržavati i živjeti u poslovnoj svakodnevici".

Polaznici programa vrlo su aktivno sudjelovali u diskusiji svake teme te je bilo i vrlo zanimljivih pitanja mladih profesionalaca koji dolaze iz različitih poduzeća, odnosno diverzificiranih industrija.

Američka gospodarska komora je prije tri godine u Hrvatskoj započela jedinstveni edukacijski program AmCham Talents koji pomaže mladima da nauče kako biti uspješni lideri. Prepoznati kao veliki potencijali unutar svojih tvrtki, iako stručnjaci u teoriji, često im nedostaje praktično iskustvo i prilika za razvoj i učenje od iskusnih lidera. U sklopu ciklusa predavanja, jednom mjesečno, AmCham predstavlja priznate lidere koji rado govore o svom bogatom poslovnom iskustvu te na taj način pomažu polaznicima u suočavanju s izazovima njihovog poslovnog okruženja.