Kreditna linija od 50 milijuna eura za RBA i RL

15.01.2014

Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) i Raiffeisen Leasing d.o.o. (RL) potpisali su kreditnu liniju s Europskom investicijskom bankom u ukupnom iznosu 50 milijuna eura.

 

Prednost ove kreditne linije su bespovratna sredstva iz EU fondova koja su raspoloživa za financiranje projekata energetske učinkovitosti te za ulaganja u infrastrukturne projekte za pružanje javnih usluga.

Sredstva iz zaključene kreditne linije namijenjena su prvenstveno sektoru malih i srednjih poduzeća, ali i većim poduzećima u privatnom ili javnomu vlasništvu koja ulažu u razvojne projekte. Koristit će se za financiranje obrtnoga kapitala i projekata te za kupnju putem leasing financiranja.

Zdenko Adrović, predsjednik Uprave RBA je povodom potpisivanja izjavio: "Suradnja s Europskom investicijskom bankom potvrda je da su članice Raiffeisen grupe u Hrvatskoj pouzdani partneri koji će nastaviti s financiranjem razvojnih projekata. Ulaskom u EU, hrvatski se poduzetnici suočavaju s pojačanom konkurencijom i pravilima poslovanja na zajedničkomu tržištu, a za uspjeh sektora malih i srednjih poduzeća ključno je povećanje konkurentnosti. Očekujemo da ćemo, i putem ove potpore EIB-a, doprinijeti tom cilju", zaključio je Adrović.

Miljenko Tumpa, predsjednik Uprave Raiffeisen Leasinga izjavio je: "Raiffeisen Leasing već niz godina surađuje s Europskom investicijskom bankom te na taj način klijentima nudi financijsku podršku za projekte leasinga po uvjetima koji su povoljniji u odnosu na komercijalne, a odnose se na programe koji su među ciljevima EU. I najnovija kreditna linija usmjerena je na financiranje investicijskih programa čiji su nositelji prvenstveno iz sektora malih i srednjih poduzeća, što je jedan od načina na koji i Raiffeisen Leasing doprinosi razvoju toga sektora u Hrvatskoj."