Stambeni krediti uz državnu subvenciju (APN)

Pripremite se za novi krug APN subvencije koji se očekuje u proljeće 2022.

Stambeni krediti uz državnu subvenciju (APN)

Pripremite se za novi krug APN subvencije koji se očekuje u proljeće 2022.

Saznajte više
 

Dobra prilika za odluku o kupnji stana ili izgradnji kuće

Ako planirate kupnju ili gradnju nekretnine, a mlađi ste od 45 godina, imate mogućnost zatražiti subvencionirani stambeni kredit kroz program Vlade RH koji se provodi u suradnji s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN).

Novi krug APN subvencioniranih stambenih kredita očekuje se u proljeće 2022. godine.

Informirajte se već sada o tome što vam je sve potrebno kako bi mogli predati zahtjev za stambeni kredit uz državnu subvenciju!

Više informacija o novom krugu subvencioniranih stambenih kredita i detaljne informacije o uvjetima kreditiranja bit će objavljeni nakon javne objave APN-a.

Svim klijentima koji predaju zahtjev za RBA stambeni kredit uz državnu subvenciju i zadovoljavaju uvjete za odobravanje kredita, u slučaju odbijanja zahtjeva od APN-a, nudimo mogućnost realizacije redovnog stambenog kredita po kamatnim stopama za subvencionirani stambeni kredit. 

Prednosti

 • Odabir valute

  Odabir valute

  Krediti u kunama ili eurima.

 • Povoljni uvjeti

  Povoljni uvjeti

  Povoljniji uvjeti subvencioniranih stambenih kredita od redovnih.

 • Otplata kredita

  Otplata kredita

  Mogućnost odabira obročne ili anuitetske otplate.

Uvjeti za subvenciju iz 2021.

 • Subvencija Republike Hrvatske

  Subvencija Republike Hrvatske

  • Subvencionirani stambeni kredit mogu zatražiti građani s prebivalištem u RH, mlađi od 45 godina, koji u svom vlasništvu nemaju stan ili kuću.

  • Kredit uz subvenciju namjenjen je za kupnju stana ili izgradnju kuće čija cijena s PDV-om ne prelazi 1.500,00 eura po metru kvadratnom. Cijena stana ili kuće može biti i viša od 1.500,00 eura, ali se razlika ne subvencionira.

  • Kao korisnik ovog kredita u prvih pet godina plaćate određeni postotak anuiteta ili obroka, a drugi dio subvencionira država putem Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) u postotku od 30%-51%. Postotak subvencije ovisi o indeksu razvijenosti grada ili općine u kojoj je nekretnina koja se kupuje ili gradi.

 • Trajanje subvencioniranja

  Trajanje subvencioniranja

  Rok subvencije stambenog kredita je 5 godina, a može biti duži:

  • ako je podnositelj zahtjeva ili član njegova kućanstva navedenog u zahtjevu osoba s utvrđenim invaliditetom najmanje 50 % upisana u Hrvatski registar o osobama s invaliditetom, subvencija se produžuje za dodatne dvije godine

  • ako su članovi kućanstva podnositelja zahtjeva djeca koja u trenutku donošenja odluke APN-a o subvencioniranom kreditu nisu starija od 18 godina, subvencija se produžuje za dodatnu jednu godinu po svakom djetetu

  • ako se korisniku kredita ili članu njegova kućanstva tijekom trajanja subvencije utvrdi invaliditet najmanje 50 % (upisano u Hrvatski registar o osobama s invaliditetom), subvencija se produžuje za dodatne dvije godine

  • ako obitelj korisnika kredita za vrijeme trajanja subvencije dobije ili posvoji dijete, subvencija se produžuje za dodatne dvije godine po svakom djetetu

Podrška

RBA INFO

Nazovite nas na info telefon

Email

Pošaljite nam email

Poslovnice

Pronađite najbližu poslovnicu