SEPA izravno terećenje

 

Obavijest o prijenosu postojeće platne usluge "izravno terećenje" na novu platnu uslugu "SEPA izravno terećenje" te otkazu usluge izravnog terećenja od 03.06.2019. godine.

Sukladno "Nacionalnom planu migracije na SEPA-u", od 03.06.2019., na uslugu "SEPA izravno terećenje" prelaze sljedeći primatelji plaćanja:

- ALLIANZ ZAGREB d.d.
- ISKON INTERNET d.d.

SEPA izravno terećenje (eng. SEPA Direct Debit ili SDD) podrazumijeva način zadavanja i provođenja izravnih terećenja na način da se ista zadaju od strane primatelja plaćanja, temeljem suglasnosti koju je primatelju plaćanja dao platitelj, za razliku od trenutnih izravnih terećenja koja se zadaju i provode ugovaranjem usluge u banci, a za koju je platitelj suglasnost mogao dati banci ili primatelju plaćanja.

U slučaju da već imate ugovorenu postojeću uslugu "izravno terećenje" u korist jednog ili više navedenih primatelja plaćanja, ista će se od 03.06.2019. nastaviti automatski izvršavati kao "SEPA izravno terećenje".

Ako Vi kao korisnik trenutno ugovorene platne usluge "izravno terećenje" ne želite pristati na prijenos postojeće platne usluge na novu platnu uslugu "SEPA izravno terećenje", istu možete otkazati:
- od 01.06.2019. u bilo kojoj poslovnici banke - bez naknade,
- nakon 01.06.2019. kod primatelja plaćanja.

O prijenosu postojeće platne usluge "izravno terećenje" na novu platnu uslugu "SEPA izravno terećenje" svi platitelji će biti informirani i od primatelja plaćanja najmanje četiri tjedna prije same primjene.

Detaljnije informacije s glavnim karakteristikama postojeće platne usluge "izravno terećenje" u odnosu na novu platnu uslugu "SEPA izravno terećenje" možete pročitati u dokumentu Osnovne razlike između postojeće usluge izravnog terećenja i SEPA izravnog terećenja.

Sve informacije o platnoj usluzi "SEPA izravno terećenje" nalaze se u Općim uvjetima poslovanja po računima za plaćanje fizičkih osoba koji su dostupni u poslovnicama i na web stranicama banke.

Dodatne informacije o SEPA izravnim terećenjima (SDD) u kunama možete pronaći na web stranici www.sepa.hr.


Sukladno "Nacionalnom planu migracije na SEPA-u", 03.06.2019. predstavlja zadnji termin migracije.
Sljedeći primatelji plaćanja se ne uključuju u SEPA izravna terećenja:
- OT-OPTIMA TELEKOM d.d. 
- STYRIA MEDIJSKI SERVISI d.o.o. 

Ako imate ugovorenu postojeću uslugu "izravno terećenje" u korist jednog ili više navedenih primatelja plaćanja, ista se od 03.06.2019. više neće izvršavati.
Obzirom na navedeno pozivamo Vas da od navedenog datuma Vaše obveze prema primatelju plaćanja podmirujete zadavanjem naloga za plaćanje na jedan od načina predviđenih Općim uvjetima. 
U slučaju da želite otkazati uslugu prije 03.06. 2019., molimo Vas da se obratite u jednu od naših poslovnica.

 

Support

RBA INFO

Call us on our info line

Email

Send us an e-mail to

Branch network

Find the nearest branch