eRačun

Vaše potrebe

 

Riješite se papira, pojednostavite plaćanje i čuvajte naše predivne šume!

Imate li osjećaj da vam u poštanski sandučić stižu samo računi i reklamni leci? Zatrpani ste registratorima u kojima čuvate odreske računa koje ste platili nekoliko godina unazad? Preselite evidencije u iDIREKT internetsko bankarstvo. Registrirajte se za uslugu eRačun besplatno!

Prednosti

 • Smanjena papirologija i pregledna evidencija

  Smanjena papirologija i pregledna evidencija

  Riješite se viška papira i spremanja potvrda o plaćanju jer su vam svi podaci uvijek dostupni u internetskom bankarstvu.

 • Pravovremeno zaprimanje računa i obavijesti na vaš e-mail

  Pravovremeno zaprimanje računa i obavijesti na vaš e-mail

  Više ne morate skupljati račune na hrpice ovisno o njihovom datumu dospijeća jer eRačun stiže ravno u zaseban pretinac vašeg internetskog bankarstva, a obavijest o pristiglom novom računu primit ćete na e-mail adresu koju definirate prilikom registracije usluge.

 • Jednostavno i brzo plaćanje

  Jednostavno i brzo plaćanje

  Zaprimljeni eRačun spreman je za plaćanje u samo dva klika, a vi birate želite li ga platiti odmah ili na datum dospijeća računa.

 
Naziv izdavatelja
Hrvatska radiotelevizija - RTV pristojba
Optima Telekom d.d. - Optima Telekom telekomunikacijske usluge
Ri-Stan d.o.o. - objedinjene naplate troškova stanovanja
Tele2 d.o.o. - Tele2 telekomunikacijske usluge
Popis izdavatelja računa dostupan je i u iDIREKT internetskom bankarstvu.

Kako ugovoriti?

 

Samostalno aktivirajte uslugu u internetskom bankarstvu

Prijavite se u iDIREKT internetsko bankarstvo i odaberite izbornik "eRačun". Otvorit će se ekran za aktivaciju usluge na kojem ćete definirati e-mail adresu za zaprimanje obavijesti o pristiglim računima, a zatim ćete odabrati izdavatelja čije eRačune želite primati i prepisati s postojeće uplatnice poziv na broj odobrenja radi povezivanja platitelja i izdavatelja. Kad registracija bude provedena primit ćete obavijest na e-mail adresu te ćete već slijedeći račun odabranog izdavatelja zaprimiti isključivo u formi eRačuna.