Održana radionica za žene poduzetnice u Otočcu

26.03.2019

Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) i mreža poduzetnica Women in Adria nastavljaju s aktivnostima te radionicama za žene poduzetnice. 

 

Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) i mreža poduzetnica Women in Adria nastavljaju s aktivnostima te radionicama za žene poduzetnice. Tako je održana i radionica „Ljudski resursi za male poduzetnike“ u organizaciji ženske poduzetničke mreže „Women in Adria“ u Otočcu.

Uvodno izlaganje održala je Ivana Matić, ujedno i osnivačica Mreže poduzetnica „Women in Adria“, Sonja Čuljak, direktorica Prodaje u Allianz osiguranju za Hrvatsku te Maja Šutalo, odvjetnica specijalizirana za trgovačko i korporativno pravo.

Nakon uvodnog dijela, fokus druženja je bio stavljen na sve mogućnosti koje žene poduzetnice imaju prilikom odabira najboljeg kandidata za posao, odabira poslovnih procesa u ljudskim resursima, predstavljanja poduzeća kao poželjnog poslodavca te sklapanja ugovora o radu.

Ljudski resursi predstavljaju veliki izazov za male poduzetnike prilikom zapošljavanja prve osobe nakon sebe. Poduzeća do 10 zaposlenih ne mogu si priuštiti zapošljavanje osobe zadužene za ljudske resurse i na taj način su izloženi riziku da neće odabrati pravu osobu za posao, da će imati veliku fluktuaciju zaposlenih, pa sve do toga da oni kao poslodavci nisu dovoljno zaštićeni ugovorima o radu.

Women in Adria je brand za ambiciozne žene i poduzetnice te korporativne žene i žene koje žele ostvariti uspješnu karijeru na bilo kojem polju. Cilj mreže poduzetnica je inspirirati, informirati i povezati ih kroz razne aktivnosti i proizvode koje ova mreža nudi.