Michael Müller panelist na konferenciji "Uloga žena u politici i gospodarstvu"

28.05.2019

Michael Georg Müller, predsjednik Uprave RBA, sudjelovao je kao panelist na Okruglom stolu „Life Balance – Vrijeme. Zdravlje. Novac“.

 

Michael Georg Mϋller, predsjednik Uprave RBA, sudjelovao je kao panelist na Okruglom stolu „Life Balance – Vrijeme. Zdravlje. Novac“ tijekom konferencije "Uloga žena u politici i gospodarstvu", u organizaciji Međunarodne mreže poslovnih žena

Prije početka panela i rasprave, uvodna izlaganja koja su ujedno i poslužila kao uvod u diskusiju, održali su Marin Mlinarić, Director People & Culture iz Phillip Morris International, te Dr. Marko Krmpotić, osnivač Poliklinike IMED. Predavači su ukratko predstavili izazove u segmentu zapošljavanja te prilikom upravljanja pretežito ženskim timovima. Nakon uvodnog dijela, uslijedila je panel rasprava pod nazivom „Life Balance – Vrijeme. Zdravlje. Novac“, na kojoj su sudjelovali: Michael Georg Mϋller (RBA), Dr. Marko Krmpotić (IMED), Aleksandra Carvalho (Mereor d.o.o.), Ivna Medić (Kallay & Partneri), Suzana Simović (Sweety) te Petra Novosel Balaško (Aqua Navitas d.o.o.), kao moderatorica panela.   

U svom obraćanju, Michael Georg Mϋller je naglasio: „U mojem dugogodišnjem radnom iskustvu naučio sam da je različitost mišljenja važna te da najbolje odluke donosimo onda kada slušamo argumente jedni drugih i raspravljamo iz različitih perspektiva. Istraživanja pokazuju da tvrtke koje imaju barem jednu ženu u Upravi imaju bolji učinak od onih koje imaju samo mušku upravu. Žene imaju razvijenije socijalne vještine i sklone su timskom duhu što potiče atmosferu zajedništva koja je produktivnija za poslovanje. Često se citira Hewlett-Packard istraživanje o internim praksama zapošljavanja koje je pokazalo da se muškarci javljaju na oglase za posao kada ispunjavaju svega 60% kvalifikacija, dok se žene javljaju tek kad ispunjavaju 100% kvalifikacija, mislim da to puno govori o odnosima. Čini mi se stoga da je presudno osnaživanje žena kako bi smanjile sumnju u vlastite sposobnosti i stvaranje okoline koja bi ih poticala da izađu iz zone komfora.

Žene ponekad osjećaju pritisak da se prilagode muškom modelu vodstva, a ako pristanu na taj pritisak, žrtvuju svoj vlastiti izvor snage i osobne moći. I zato smatram da trebaju biti svoje, odlučne i hrabre te zadržati vlastitu snagu, osloniti se na emocionalnu inteligenciju, vještu komunikaciju i  suradnički način rada. Gledajući žene poduzetnice te sudjelovanjem na radionicama koje već pet godina za redom organiziramo u suradnji s EBRD-om, te razgovarajući s uspješnim ženama poduzetnicama, smatram da jednom kad žene osvijeste svoja postignuća...ništa ih ne može zaustaviti“, zaključio je Mϋller.