Započeo novi ciklus interaktivnih radionica RBA za žene poduzetnice

23.05.2018

RBA se pozicionirala se kao prvi izbor za žene poduzetnice te je započela s novim ciklusom radionica u suradnji s Europskom bankom za obnovu i razvoj

 

Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) pozicionirala se kao prvi izbor za žene poduzetnice, te je započela s novim ciklusom radionica u suradnji s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD).

Nakon čak pet održanih radionica tijekom prošle godine s iznimnim odazivom i pozitivnim informacijama od sudionica, započeo je novi ciklus radionica u 2018. godini, a prva je održana u Čakovcu sa središnjom temom „Osobni razvoj putem komunikacijskih vještina“.

Maja Jambrošić, voditeljica poslovnog centra bila je domaćin eventa te je tom prilikom okupljenim poduzetnicama zaželjela dobrodošlicu te istaknula sljedeće: „Kao što je dobro poznato, RBA je prva banka u Hrvatskoj koja se aktivno uključila u program za žene poduzetnice, te me čini ponosnom što smo se ponovno okupili u Čakovcu, gdje srce hrvatskog poduzetništva snažno kuca. Ovo je još jedna prilika za sve okupljene da podignu ljestvicu vlastite konkurentnosti na temu osobnog razvoja. To je neiscrpna tema, vrlo važna u našem cjelokupnom poslovnom rastu i razvoju, a u poduzetništvu ima još veći značaj budući da smo svjesni koliko naše poduzetnice i poduzetnici imaju izazova i da odgovor na te izazove ovisi prvenstveno o njima i njihovoj kompetentnosti. RBA će nastaviti podržavati poduzetnice na njihovom putu k uspješnosti putem ovakvih evenata, biti ambasador inspirativnih priča o uspjehu, povezivati i umrežavati poduzetnice, a tu je i naša financijska ponuda „ONA zna za RBA“ koja je u potpunosti dizajnirana upravo prema potrebama naših poduzetnica“.

Specijaliziranu ponudu za žene poduzetnice, okupljenima je prezentirala Lorena Panić, voditeljica poslovnog centra iz RBA, nakon čega je Vedrana Perković-Hadl, starija savjetnica za bankarstvo iz Frankfurtske škole za financije i menadžment, predstavila Business Lens. Radi se o online dijagnostičkom alatu koji omogućava prepoznavanje prilika za daljnji razvoj poduzeća i u konačnici poboljšanje poslovanja, te koji je svima dostupan na internetskoj stranici Raiffeisen banke www.rba.hr

Prezentaciju „Osobni razvoj putem komunikacijskih vještina“ održala je Carmen Majetić Pavić iz poduzeća Tagoras d.o.o., dok se na samom kraju druženja okupljenima obratila gošća poduzetnica Petra Mesarić, vlasnica i direktorica poduzeća SMARTWAY d.o.o., te podijelila priču o svom poduzetničkom putu, kao i o zanimljivostima i izazovima s kojima se susreće u svakodnevnom poslovanju, ali i s kojima se susretala na putu afirmacije u poduzetništvu.