Toni Jurčić panelist na Fin&Tech konferenciji

13.06.2017

Toni Jurčić, izvršni direktor Gospodarstva i poduzetništva u Regijama, bio je panelist na održanoj Fin&Tech konferenciji „Digitalna transformacija u financijskom sektoru“.

 

Zagreb, 13. lipnja 2017.  –  Toni Jurčić, izvršni direktor Gospodarstva i poduzetništva u Regijama, bio je panelist na održanoj Fin&Tech konferenciji, pod nazivom „Digitalna transformacija u financijskom sektoru“.

Jurčić je sudjelovao na panelu „Kako IT oblikuje financijski sektor i kako financijski sektor može podržati razvoj IT sektora“, kojega je moderirao Emil Perić, direktor Odjela za tehološki razvoj i IT u Hrvatskoj gospodarskoj komori, a ostali panelist su bili: Hrvoje Krstulović, predsjednik Uprave ZB Investa, Dino Stipković, predsjednik Uprave i4next leasing Croatia te Tomislav Bronzin, osnivač poduzeća Citus.

Jurčić se u svom dijelu izlaganja koncentrirao na perspektivu i ulogu banaka u današnjem digitalnom okruženju te izjavio: „Vremena su se drastično promijenila. Današnje poslovanje se također iz temelja promijenilo, te nove generacije žele sve odmah i dostupno jednim klikom miša ili pokretom ruke. Mi se također kao banka mijenjamo i danas svakako ne gledamo poduzeća za investiranje isključivo kroz prizmu njihovih financija. Danas Banka ne nastupa na tržištu samo u ulozi financijera, već pokušavamo dati klijentima dodanu vrijednost te prenijeti dio znanja i savjetovati klijente. Također, moram spomenuti i da puno radimo i na edukaciji klijenata putem naše RBA poduzetničke akademije. Optimist sam i smatram da će se banke u narednom razdoblju uspjeti uspješno prilagoditi promijenjenim navikama potrošača i fleksibilnijem modelu poslovanja, kako bi mogle biti konkurentniji na tržištu. Po mom mišljenju, prošlo je vrijeme kada su banke bile klasični prodavači financijskih proizvoda. Danas smo prvenstveno savjetnici, a tek kad se ostvari kontakt i ponudi se dodana vrijednost klijentu, može uslijediti prodajna komponenta“,  zaključio je Jurčić.

Fin&Tech konferencija najvažniji je event o digitalnoj transformaciji u financijskom sektoru u Hrvatskoj, a organizira ju Hrvatska gospodarska komora.