Tomislav Matić novi predsjednik Uprave RSŠ

29.12.2017

Savjet HNB-a usuglasio se s prijedlogom Nadzornog odbora Raiffeisen stambene štedionice d.d. (RSŠ) za imenovanje Tomislava Matića predsjednikom Uprave RSŠ.

 

Savjet Hrvatske narodne banke (HNB) usuglasio se s prijedlogom Nadzornog odbora Raiffeisen stambene štedionice d.d. (RSŠ) za imenovanje Tomislava Matića predsjednikom Uprave RSŠ. Matić počinje obnašati novu funkciju 1. siječnja 2018. godine.

Tomislav Matić završio je diplomski studij na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta  u Zagrebu te MBA poslijediplomski studij iz Managementa na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa (ZŠEM). Osim na diplomskim i poslijediplomskim studijima, svoja je znanja usavršavao na brojnim stručnim seminarima, kongresima i radionicama iz segmenta financija i menadžmenta, u Hrvatskoj i u inozemstvu. Matić je karijeru započeo u Privrednoj banci Zagreb d.d. 1999. godine, gdje je do prelaska u RBA obnašao funkciju voditelja poslovnice u Zaprešiću. Raiffeisen banci se pridružio 2005. godine na mjestu direktora podružnice Zaprešić, a 2010. godine  preuzima funkciju regionalnoga direktora za Regiju Istra sa sjedištem u Puli, a od 2011. godine obnaša funkciju direktora Regije za poslovanje sa stanovništvom, sve do lipnja 2016. godine kada počinje obnašati funkciju člana Uprave RSŠ.      

Povodom svog imenovanja Tomislav Matić je izjavio: “Zahvalan sam na povjerenju koje mi je ukazano tijekom karijere koju sam imao u Raiffeisen grupi. Iskustvo i znanje koje sam stjecao u Banci, bili su mi velika prednost prilikom dolaska u Raiffeisen stambenu štedionicu. Tijekom protekle godine i pol dana, uspostavili smo unaprjeđenje naših poslovnih rezultata, na čemu zahvaljujem timu ljudi koji iza njih stoje. Vjerujem da ćemo ovim pristupom i zajedničkim radom nastaviti tako poslovati“.