RBI pokrenuo program „Elevator Lab“

02.06.2017

Dana 1. lipnja 2017. na festivalu tehnologije Pioneers ’17 predsjednik Uprave RBI Johann Strobl predstavio je program za ubrzanje razvoja financijskih tehnologija  „Elevator Lab“. 

 

Beč, 2. lipnja 2017. – Dana 1. lipnja 2017. na festivalu tehnologije Pioneers ’17 u bečkoj carskoj palači predsjednik Uprave Raiffeisen Bank International AG-a (RBI) Johann Strobl predstavio je program za ubrzanje razvoja financijskih tehnologija pod nazivom „Elevator Lab“.

 

„Putem ‘Elevator Laba’ tražimo austrijska i međunarodna novoosnovana poduzeća (eng. start-up), osobito ona iz Srednje i Istočne Europe (SIE), koja se bave financijskim tehnologijama i sa svojim prvim proizvodima i uslugama već djeluju na tržištu, a mogu osigurati dodatnu potporu u vidu odgovarajućih financijskih sredstava. Cilj nam je ostvariti dugoročnu suradnju kako bismo proširili vlastiti portfelj proizvoda i usluga. Svojim dugogodišnjim iskustvom podupiremo novoosnovana poduzeća u daljnjem razvoju njihovih ideja i inovacija. Kao partner u suradnji i putem pilot projekata nudimo im pristup našemu specijalističkom znanju i mreži u regiji SIE-a koja broji 16,6 milijuna klijenata“, riječi su kojima je Strobl objasnio cilj programa za ubrzanje razvoja financijskih tehnologija.

 

„Tražimo novoosnovana poduzeća koja se bave financijskim tehnologijama, a pružaju rješenja za područja SME bankarstva, analitike velikih podataka, regulatorne tehnologije, platnoga prometa i provođenja transakcija, tehnologije za bankovne poslovnice budućnosti, kao i za ulaganja i trgovanje. Novoosnovana poduzeća koja uđu u uži izbor imat će četiri mjeseca kako bi svoje koncepte i ideje dodatno razvila zajedno sa stručnjacima RBI-ja. Budžet za ovu fazu dokazivanja koncepata iznosit će do ukupno 200.000 eura“, dodao je Michael Hoellerer, opunomoćenik RBI-ja, koji je između ostaloga zadužen za digitalizacijsku strategiju RBI Grupe.

 

Razdoblje za prijave, koje se podnose putem službenih mrežnih stranica www.elevator-lab.com, traje do 31. srpnja 2017.

Video pozivnice: https://www.youtube.com/watch?v=cFKDp-E-1Kg

 

* * * * *

Raiffeisen Bank International AG (RBI) svojim matičnim tržištem uz Austriju, u kojoj je vodeća institucija korporativnog i investicijskoga bankarstva, smatra i Srednju i Istočnu Europu (SIE). Njegove banke kćeri pokrivaju 14 tržišta te regije. Osim toga, Grupa obuhvaća i brojne pružatelje drugih financijskih usluga, primjerice u područjima leasinga, upravljanja imovinom, kao i spajanja i pripajanja društava (M&A).

 

Ukupno gledajući, usluge za 16,6 milijuna klijenata pruža više od 50.000 djelatnika putem 2.500 poslovnica, od kojih se većina nalazi u regiji SIE-a. Dionice RBI-ja uvrštene su na Bečku burzu. Regionalne Raiffeisen banke vlasnice su oko 58,8 posto dionica, dok je ostatak distribuiran javnosti. U okviru bankovne grupacije Raiffeisen (RBG), RBI služi kao središnja institucija regionalnih Raiffeisen banaka i drugih pridruženih kreditnih institucija te im u toj ulozi pruža važne usluge.

 

Za dodatne informacije slobodno se obratite:
Ingrid Krenn-Ditz (+43-1-71 707-6055, ingrid.krenn-ditz@rbinternational.com) ili
Anja Knass (+43-1-71 707-5905, anja.knass@rbinternational.com)
http://www.rbinternational.com | http://www.elevator-lab.com