RBI: Objava rezultata za Q1 2020 i revizija izgleda

15.05.2020

Nakon relativno snažnih rezultata u prvom kvartalu, uslijedilo je također i poboljšanje vidljivosti s obzirom na gospodarske reperkusije virusa COVID-19 na tržištima na kojima Raiffeisen Bank International AG (RBI) posluje.

 

Nakon relativno snažnih rezultata u prvom kvartalu, uslijedilo je također i poboljšanje vidljivosti s obzirom na gospodarske reperkusije virusa COVID-19 na tržištima na kojima Raiffeisen Bank International AG (RBI) posluje. To nam je omogućilo bolju procjenu očekivanog budućeg utjecaja na poslovanje i dovelo do revizije izgleda:

• Očekujemo skroman rast kredita u 2020.
• Stopa rezervacija za financijsku godinu 2020. se trenutačno očekuje da će biti oko 75 baznih bodova, ovisno o trajanju i ozbiljnosti poremećaja u poslovanju.
• Cilj nam je postići omjer troškova i prihoda od oko 55 posto srednjoročno te procjenjujemo kako će trenutačne okolnosti utjecati na tu stopu u 2021.
• Srednjoročno nam je cilj konsolidirani povrat na kapital od oko 11 posto. S današnjim danom, a na temelju naših najboljih procjena, očekujemo konsolidirani povrat na kapital na srednjoj razini jednoznamenkastih vrijednosti za 2020.
• Potvrđujemo svoju ciljnu stopu redovnog osnovnog kapitala (CET1) od oko 13 posto u srednjem roku.
• Na temelju tog cilja namjeravamo distribuirati između 20 i 50 posto konsolidirane dobiti. 

RBI je također objavila svoje Izvješće za prvo tromjesečje 2020. godine, koje je dostupno online na http://qr012020.rbinternational.com.             

RBI smatra Austriju, gdje djeluje kao vodeća korporativna i investicijska banka, kao i Središnju i istočnu Europu (SIE), svojim domaćim tržištem. 13 tržišta regije pokrivaju banke podružnice. Nadalje, društva RBI Grupe uključuju brojne druge pružatelje financijskih usluga, primjerice u djelatnostima leasing-a, upravljanja imovinom ili M&A.

Otprilike 47,000 djelatnika pružaju usluge za 16,8 milijuna klijenata putem približno 2,000 poslovnica, od kojih je najveći broj u SIE. Dionice RBI-a su kotirane na Bečkoj burzi. Austrian Regional Raiffeisen Banks (Austrijske regionalne Raiffeisen banke) su vlasnici oko 58,8 posto tih dionica, a ostatak je u slobodnom opticaju. Unutar austrijske Raiffeisen bankarske grupe, RBI je središnja institucija Regionalnih Raiffeisen banaka i ostalih povezanih kreditnih institucija. 
 
Za daljnje informacije, molimo obratite se: 
Ingrid Krenn-Ditz (+43-1-71 707-6055, ingrid.krenn-ditz@rbinternational.com) or Christof Danz (+43-1-71 707-1930, christof.danz@rbinternational.com)  http://www.rbinternational.com