RBA sponzor 8. Dana austrijske kulture u Osijeku

13.11.2017

Krunoslava Baumschabel-Banić, direktorica regije za poslovanje s pravnim subjektima Raiffeisenbank Austria d.d. bila je jedna od domaćina svečanog otvorenja „8. Dana austrijske kulture u Osijeku“

 

Krunoslava Baumschabel-Banić, direktorica regije za poslovanje s pravnim subjektima Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) bila je jedna od domaćina svečanog otvorenja „8. Dana austrijske kulture u Osijeku“, koje se održalo u Hrvatskom narodnom kazalištu. Tradicionalnu kulturnu manifestaciju u organizaciji Austrijskog kulturnog foruma i ove je godine podržala RBA, te na taj način zajedno s organizatorom obogatila kulturnu ponudu u Osijeku.

Prilikom pozdrava Krunoslava Baumschabel-Banić izjavila je: „Iznimno mi je drago što opet imam priliku, pred ovakvim auditorijem, otvoriti ovu vrijednu manifestaciju upravo u Osijeku. Dani austrijske kulture u Osijeku su sada već nakon osam godina postali neizostavna tradicija grada. Program se razvijao od skromnog koncepta do bogatog društveno-kulturnog događaja, kakav je danas. Svaki ljubitelj baleta i kulturnih događanja trebao bi osjećati ponos biti dijelom ovakve manifestacije i što je Osijek domaćin ovakvog događaja. Raiffeisen banka se upravo iz tih razloga ponovno priključila ovoj manifestaciji, jer se radi o događaju koji doprinosi očuvanju tradicije s jedne strane i izgradnji suvremenoga kulturnoga dijaloga, s druge strane. Godina kulture između Hrvatske i Austrije se bliži svome kraju, te smatram da su upravo 8. Dani austrijske kulture savršena završnica, koja je zaokružila cijelu priču”, zaključila je Baumschabel-Banić.

Pozdravne govore održali su i Dražena Vrselja, voditeljica marketinga Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, Susanne Ranetzky, direktorica Austrijskog kulturnog foruma Zagreb, te Vladimir Ham, zamjenik gradonačelnika grada Osijeka.

Nakon pozdravnih govora i službenog otvorenja manifestacije, program je započeo nastupom predstave „Austrian Ballet Gala – Europaballett St. Pölten“, koji su svojim plesnim pokretima i umijećem te glazbeno-scenskim nastupom ostavili sve prisutne bez daha.

Ovaj festival kulture održava se od 10. do 14. studenog 2017. godine, a obuhvatit će glazbena, likovna, filmska i književna ostvarenja koja povezuju austrijsku i hrvatsku baštinu te na taj način dodatno osnažiti prijateljske veze koje između ove dvije zemlje sežu u daleku prošlost.