RBA raspisala natječaj za stipendije studenata PMF-a i FER-a

22.01.2018

Raiffeisen banka raspisala je natječaj za stipendiranje studenata diplomskih studija na PMF-u i FER-u, koji traje do 16. veljače 2018. godine.

 

Raiffeisen banka raspisala je natječaj za stipendiranje studenata diplomskih studija na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu te Fakultetu elektrotehnike i računarstva, koji traje do 16. veljače 2018. godine.

Želja Raiffeisen banke je podržati obrazovanje mladih stručnjaka iz profiliranih STEM područja, koje smatraju ključnom polugom razvoja financijske industrije. Primjena modernih tehnoloških rješenja jedan je od preduvjeta daljnjeg napretka i ostvarenja konačnog cilja – potpunog korisničkog iskustva.

Upravo iz tog razloga, RBA je pokrenula natječaj za stipendiste usko povezanih STEM područja, pa će tako ove godine RBA financirati ukupno tri stipendije s pojedinačnim iznosom 1.600,00 kuna mjesečno redovnim studenticama i studentima sljedećih profila: 
- FER: Studijski program Računarstvo – profili Programsko inženjerstvo i informacijski sustavi te Računalno inženjerstvo i
- PMF: Matematički odsjek.

Uvjeti koje studenti moraju ispunjavati su sljedeći: ukupan prosjek ocjena u dosadašnjem studiju mora biti 3,5 ili viši, studenti moraju redovno ispunjavati svoje studentske obaveze, studenti ne smiju biti stariji od 26 godina, te ne smiju biti korisnici stipendija drugih isplatitelja i moraju biti hrvatski državljani.

Ovom je prilikom Irena Bašić Štefanić, direktorica Upravljanja ljudskim potencijalima Raiffeisen banke izjavila: „Izuzetno nam je drago da na ovaj način možemo poduprijeti obrazovanje mladih stručnjaka iz STEM područja, čija su znanja ključna za postizanje dugoročnih ciljeva Raiffeisen banke i ispunjenje suvremenih potreba klijenata. Želja nam je da nas studenti prepoznaju kao poslodavca kod kojeg će moći u potpunosti ostvariti svoje profesionalne ciljeve te vjerujemo da je ovo još jedan korak koji će tome doprinijeti“.

Detaljne informacije o uvjetima prijave na natječaj, potrebnoj dokumentaciji i obvezama stipendista, mogu se pronaći na slijedećem linku: https://www.rba.hr/karijera/natjecaj-za-stipendije, a prijave s potrebnom dokumentacijom se mogu poslati na e-mail adresu hr@rba.hr najkasnije 16. veljače 2018. godine, dok će prijavljeni kandidati o rezultatima natječaja biti obaviješteni pisanim putem, najkasnije 16. travnja 2018. godine.