RBA prezentirala ponudu turističkih kredita na FOS-u u Zadru

26.03.2019

RBA je predstavila ponudu turističkih kredita na održanom 5. regionalnom Forumu obiteljskog smještaja Zadarske županije u Zadru, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore.

 

Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) predstavila je ponudu turističkih kredita na održanom 5. regionalnom Forumu obiteljskog smještaja Zadarske županije u Zadru, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore.

Raiffeisen banka prepoznala je vrijednost sudjelovanja u ovom projektu budući da se radi o jedinom organiziranom regionalnom skupu pružatelja ugostiteljskih usluga u domaćinstvu (iznajmljivača) iz pojedine regije. FOS razmatra aktualne teme te nudi edukativne sadržaje i umrežavanje s ponuđačima proizvoda i usluga za obiteljski smještaj.

RBA u svojoj ponudi nudi rješenje i fizičkim i pravnim osobama koje se bave turističkom djelatnošću, iznajmljivanje apartmana i soba (obiteljski smještaj) te svima koji se žele pripremiti za turističku sezonu. Slijedom toga su, Mirela Krstulović – direktorica Regije za poslovanje s pravnim subjektima, Ines Bašić – voditeljica Grupe poslovnica, Ivan Juričić – specijalist Poslovnog odnosa i Marina Marijan – osobna bankarica, na održanom Forumu prezentirali RBA Turističke kredite za fizičke osobe koje se bave iznajmljivanjem smještajnih ili turističkih kapaciteta, turističke kredite za mala i srednja poduzeća (kredite za pripremu turističke sezone, HBOR kredite i kredite uz EIF jamstvo).

Mirela Krstulović je nakon završetka Foruma istaknula sljedeće: „Zadar i Zadarska županija imaju svoju bogatu povijest turizma i turističke ponude, te nam je iznimno drago što je RBA prepoznala FOS kao priliku za predstavljanje svojih usluga i proizvoda privatnim iznajmljivačima u ovoj regiji. Imali smo priliku razgovarati s privatnim iznajmljivačima te se družiti s njima u ugodnoj atmosferi hotela Kolovare. FOS je izvrstan kanal kojim možemo velikom broju privatnih iznajmljivača predstaviti RBA ponudu u svrhu poboljšanja turističkih kapaciteta, te im omogućiti da svoju ponudu poboljšaju, unaprijede i postignu bolje poslovne rezultate tijekom turističke sezone. Program Foruma bio je vrlo zanimljiv i vjerujem da će sudjelovanje RBA na ovom Forumu obiteljskog smještaja znatno doprinijeti percepciji RBA kao banke koja razumije svoje klijente i pruža kvalitetnu podršku obiteljskom smještaju kao značajnoj gospodarskoj djelatnosti“, zaključila je Krstulović.

Na Forumu su se obradile aktualne teme s aspekta institucija koje su nadležne za pojedinu problematiku, a predstavili su se i primjeri dobre prakse u poslovanju obiteljskog smještaja, kao i kanali njihove promidžbe i poslovanja. Tako je bilo govora o paušalnim iznosima za iznajmljivače, o registraciji i pružanju zdravstvene zaštite gostima, o obvezama iznajmljivača stanova i kuća, o podizanju kvalitete usluge i smještaja, te mnogo drugih tema.

FOS okuplja vlasnike pružatelje ugostiteljskih usluga u sobama, apartmanima, kućama za odmor i kampovima u domaćinstvu te u pansionima i seoskim domaćinstvima, a zanimljiv je za sve mikro i male poduzetnike koji prate aktualne promjene i trendove u obiteljskom smještaju. Prvi je put održan 2014. godine u Opatiji.