RBA prezentirala ponudu turističkih kredita na FOS-u u Dubrovniku

04.04.2019

FOS razmatra aktualne teme te nudi edukativne sadržaje i umrežavanje s ponuđačima proizvoda i usluga za obiteljski smještaj.

 

Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) predstavila je ponudu turističkih kredita na održanom 6. regionalnom Forumu obiteljskog smještaja za regiju Dalmacija – Dubrovnik, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Turističke zajednice Grada Dubrovnika.

Raiffeisen banka prepoznala je vrijednost sudjelovanja u ovom projektu budući da se radi o jedinom organiziranom regionalnom skupu pružatelja ugostiteljskih usluga u domaćinstvu (iznajmljivača) iz pojedine regije. FOS razmatra aktualne teme te nudi edukativne sadržaje i umrežavanje s ponuđačima proizvoda i usluga za obiteljski smještaj.

RBA u svojoj ponudi nudi rješenje i fizičkim i pravnim osobama koje se bave turističkom djelatnošću, iznajmljivanje apartmana i soba (obiteljski smještaj) te svima koji se žele pripremiti za turističku sezonu. Slijedom toga su, Tonći Vicelić – direktor Regije za poslovanje s pravnim subjektima i Marina Ivanović – specijalistica Poslovnog odnosa, na održanom Forumu prezentirali RBA Turističke kredite za fizičke osobe koje se bave iznajmljivanjem smještajnih ili turističkih kapaciteta, turističke kredite za mala i srednja poduzeća (kredite za pripremu turističke sezone, HBOR kredite i kredite uz EIF jamstvo).

Tonći Vicelić je nakon završetka Foruma istaknuo: „FOS je izvrstan kanal putem kojega imamo priliku u izravnom kontaktu s potencijalnim korisnicima naših usluga razgovarati o svim njihovim potrebama prije početka turističke sezone. Radi se o velikom broju privatnih iznajmljivača koji posjećuju ovakve događaje, kako bi na vrijeme mogli pripremiti svoje kapacitete za predstojeću sezonu, a mi smo tu da odgovorimo na sva njihova pitanja. Dubrovnik i Dubrovačka županija su perjanice hrvatskog turizma, te je ovo tržište iznimno pogodno za ovakvu vrstu organiziranih događaja kojima su poboljšanje smještajnih kapaciteta, te produljenje turističke sezone u fokusu“, zaključio je Vicelić.

Na Forumu su se obradile aktualne teme s aspekta institucija koje su nadležne za pojedinu problematiku, a predstavili su se i primjeri dobre prakse u poslovanju obiteljskog smještaja, kao i kanali njihove promidžbe i poslovanja. Tako je bilo govora o paušalnim iznosima za iznajmljivače, o registraciji i pružanju zdravstvene zaštite gostima, o obvezama iznajmljivača stanova i kuća, o podizanju kvalitete usluge i smještaja, te mnogo drugih tema.

FOS okuplja vlasnike pružatelje ugostiteljskih usluga u sobama, apartmanima, kućama za odmor i kampovima u domaćinstvu te u pansionima i seoskim domaćinstvima, a zanimljiv je za sve mikro i male poduzetnike koji prate aktualne promjene i trendove u obiteljskom smještaju. Prvi je put održan 2014. godine u Opatiji.