RBA predstavila novu platformu društveno odgovornog poslovanja Yellow goes Green

25.11.2019

Yellow goes Green nova je platforma društveno odgovornog poslovanja RBA kojom se nastoji odgovoriti na socio - ekološke izazove.

 

Yellow goes Green nova je platforma društveno odgovornog poslovanja Raiffeisen banke kojom se nastoji odgovoriti na socio - ekološke izazove koji nas okružuju. Kao institucija koja je postoji i djeluje unutar lokalne zajednice, važno je da osluškuje potrebe koje iz nje dolaze te pravodobno i proaktivno pokaže svoju angažiranost na društveno odgovorne zadaće i potrebe.

Prvi implementacijski korak Yellow goes Green je sudjelovanje na najvećoj akciji pošumljavanja opožarenih područja u Dalmaciji - Boranka. Osim financijske podrške u okviru sponzorstva, RBA djelatnici će staviti svoje vrijeme, trud i rad u svrhu vraćanja prirodi ono što joj pripada. U tri vikenda odlazeći na lokalitete u Dalmaciji, djelatnici RBA su zasadili različite sadnice drveća. Ukupna donacija RBA iznosi 6 tisuća sadnica.

Ove godine RBA ponosno obilježava 25 godina djelovanja u Republici Hrvatskoj. Upravo pokretanjem ovakve platforme nastojimo iskazati naša nastojanja da ojačamo društvenu odgovornost te postanemo primjer dobre prakse korporacijske organizacijske kulture koja osnažuje svoje djelatnike da budu nositelji promjena i aktivni članovi društva.

Platforma Yellow goes Green u svojoj osnovi ima dvije ključne komponente:  djelatnike koje kroz korporativno volontiranje potičemo i usmjeravamo u društvene odgovorne projekte s ciljem ulaganja u lokalnu zajednicu i jačanja osjećaja uključenost te promociju koncepta održivosti u poslovanju.