RBA ponosni sponzor sustava javnih bicikala Nextbike u Zadru

14.09.2018

Raiffeisen banka već treću godinu zaredom podržava Nextbike u svojstvu generalnog sponzora.

 

Povodom obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti, na održanoj konferenciji za medije, Nextbike sustava javnih bicikala su osim noviteta i planova Nextbikea u narednom razdoblju, predstavili i partnerstvo s Raiffeisen bankom u Zadru, koja već treću godinu zaredom podržava Nextbike u svojstvu generalnog sponzora.

Tijekom svog obraćanja medijima, Josip Krešić, direktor Regije za poslovanje s pravnim subjektima, je izjavio: „Iznimno mi je drago što smo već treću godinu zaredom generalni sponzor sustava javnih bicikala u Zadru. RBA je, u skladu s društveno odgovornim poslovanjem i brigom za lokalnu zajednicu, prepoznala Nextbike kao projekt koji izravno pridonosi promicanju aktivnijeg načina života te utječe na očuvanje okoliša i zdravlja ljudi. Vjerujem da će se ovakav trend, sve većeg broja korištenja bicikala, i dalje nastaviti širiti diljem Hrvatske i da ćemo kao rezultat imati bolju infrastrukturu, čišće gradove i zdravije građane. RBA potiče svoje djelatnike na fizičke aktivnosti i ekološki pristup u svemu što rade pa tako i u segmentu dolaska na posao te je biciklizam dio naše poslovne kulture. Nextbike sustavu želim uspješan nastavak poslovanja, a svima ostalima želim da u potpunosti iskoriste Europski tjedan mobilnosti i ovo lijepo vrijeme koje nas je počastilo, iskoriste za aktivnosti na otvorenom, kao i naravno - vožnju biciklom“.

„Europski tjedan mobilnosti, koji inače traje od 16. do 22. rujna, Nextbike će započeti već sutra, 15. rujna, velikom biciklijadom od Velike Gorice do Zagreba te se pozivaju svi građani da se pridruže ovoj vožnji, kako bi se povećala svijest o važnosti ugodnijih, ljepših, prometno povezanijih, te održivijih gradova ugodnih za život i spremnih za zeleniju budućnost“, najavili se na današnjoj konferenciji za medije pokretači prvog sustava javnih bicikala u Hrvatskoj, Krešimir Dvorski i Ante Gustin.

Tako će se ovu subotu, 15. rujna, sa startom u 10:00 sati, u Velikoj Gorici održati druga po redu biciklijada „VG-ZG-VG“. Biciklijadom se promiče dobar odnos između dvaju susjednih gradova, biciklistička staza između Velike Gorice i Zagreba kao odličan primjer infrastrukture kakvu biciklisti priželjkuju na širem području oba grada te korištenje javnih bicikala kao odlične dopune javnom prijevozu između te unutar Zagreba i Velike Gorice. Start biciklijade iz Velike Gorice je u 10:00 sati ispred Pučkog otvorenog veleučilišta te se vozi do Strossmayerovog šetališta u Zagrebu, gdje je predviđena trosatna pauza. Start biciklijade za Zagrepčane (ili povratak za bicikliste koji su prethodno došli iz Velike Gorice) planiran je u 14:00 sati, prije čega će se svi okupljeni zajedno fotografirati na platou Gradec. Osigurano je osvježenje za sve sudionike te besplatan najam Nextbike bicikala za prvih deset sudionika. Prijave su moguće danas do 17:00 sati na – https://tinyurl.com/yd66qkzz ili uživo najkasnije sat vremena prije starta biciklijade.

I Zadar ove godine na vrlo zanimljiv način obilježava Europski tjedan mobilnosti. Naime, Nextbike će 22. rujna od 09:30 do 13:30 građanima Zadra poklanjati probne vožnje, godišnju pretplatu u pola cijene, organizirati popularnu „Usporku“ ili natjecanje u najsporijoj vožnji te „Alku“ na biciklima. Za razliku od prethodnih izdanja ovih zabavnih natjecanja, u Zadru će se ona po prvi puta upriličiti na atraktivnim zadarskim bedemima na Poluotoku gdje će se svi sudionici imati priliku osvojiti vrijedne nagrade. U Zadru Nextbike ima dobru suradnju s Gradom Zadrom i sa Citybus Zadar koji u svojoj mobilnoj aplikaciji promoviraju vožnju autobusom i Nextbike biciklima. Posebnu zahvalu za mogućnost korištenja javnih bicikala Zadrani duguju Raiffeisen banci, kao generalnom pokrovitelju održavanja sustava bez koje sustav u Zadru ne bi mogao uspješno funkcionirati. Raiffeisen banka već treću godinu zaredom podržava Nextbike, kao projekt od interesa za lokalnu zajednicu, koji istovremeno pazi na džepove građana, ali i na zaštitu okoliša.