RBA ponosni sponzor Osijek Software Citya

24.01.2018

Osijek Software City, kao interesno udruženje osječkih informatičkih tvrtki i Raiffeisen banka potpisali su ugovor o poslovnoj suradnji.

 

Raiffeisen banka po drugi je put ostvarila suradnju s interesnim osječkim informatičkim poduzećima „Osijek Software City“ u obliku sponzorstva, ali i ponude posebnih pogodnosti za postojeća i nova IT poduzeća, odnosno start-up poduzeća.  

Osijek Software City, kao interesno udruženje osječkih informatičkih tvrtki i Raiffeisen banka potpisali su u srijedu ugovor o obostranoj poslovnoj suradnji, te se RBA u ovoj priči pojavljuje kao sponzor OSC-a, odnosno njihovog „CodeCAMPa“, ali istovremeno nudi i financijski aranžman za postojeće, a posebice start-up IT tvrtke.

Osluškujući zajednicu, članovi Osijek Software Cityja ustanovili su kako među developerima postoji veliki interes za naprednim tehničkim temama, dok istovremeno unutar Udruge nije bilo dovoljno organiziranih i strukturiranih aktivnosti koje bi zadovoljile njihove želje. Upravo je zbog toga 2015. godine predstavljen CodeCAMP.

CodeCAMP  se organizira od strane članova Udruge i obuhvaća predavanja, radionice i projekte iz područja dizajna i razvoja softverskih proizvoda te sistemske administracije.
Cilj je stvoriti jaku tehničku zajednicu vođenu težnjom ka izvrsnošću. Takvim stvaranjem nastoji se posredno dovesti do usavršavanja i proširivanja osječke radne snage pružanjem treninga i mjesta za upoznavanje ljudi sličnog interesa, a dokaz da je zajednica prepoznala ovaj projekt kao vrijedan je i brojka od 500 različitih polaznika i ukupni broj dolazaka od oko 1000 tijekom prve godine održavanja projekta.

Prilikom potpisivanja sponzorskog ugovora, okupljenima se obratila Krunoslava Baumschabel Banić, regionalna direktorica Sektora za gospodarstvo i poduzetništvo Raiffeisen banke te izjavila: „Ovo je drugi put da Banka ostvaruje partnerski odnos s osječkim informatičarima, kojim se nastoji omogućiti informatičkom sektoru razvoj uz povoljne uvjete financiranja. Osim što nam je veliki interes ponuditi mladima, koji tek počinju svoj poslovni put, povoljne uvjete financiranja svojih zamisli i ideja, od posebnog nam je interesa i potaknuti mlade da ipak ostanu u Hrvatskoj te razvijaju svoje poslovanje u Osijeku. Svjesni smo situacije u Slavoniji, stoga vjerujem da će i naš doprinos pomoći u odluci kod mladih da ipak ostanu. Iz tog smo razloga, osim sponzorskog dijela, odlučili ovim mladim poduzetnicima omogućiti i povoljnije uvjete financiranja, nego što bi neka poduzeća mogla ostvariti na tržištu“, zaključila je Baumschabel Banić.

Uz Baumschabel Banić, potpisnik u ime Osijek Software Citija bio je njegov predsjednik Denis Sušac, koji je naglasio kako promoviranjem informatičke znanosti, posebice među mladima, nastoje dati doprinos zajednici u kojoj posluju.

Osijek Software City projekt je pokrenut početkom 2012. godine kojim osječka IT poduzeća djeluju prema lokalnoj zajednici.

U Osijeku postoji niz informatičkih poduzeća od kojih neka već duži niz godina uspješno posluju na međunarodnom tržištu. Druga su nešto mlađa, ali su se već uspjela nametnuti kao autoriteti u svojim poslovnim nišama ili su na najboljem putu da to postanu. Ta poduzeća zapošljavaju stručnjake, proizvode kvalitetan softver i izvoze na mnoga tržišta diljem svijeta. Upravo zato što su neka od njih orijentirane uglavnom ili potpuno na izvoz, na domaćem se tržištu za njih često niti ne zna, iako posluju bolje od većine ostalih poduzeća u našem okružju. Predstavljanjem tih poduzeća lokalnoj zajednici, želja je pokazati da, unatoč aktualnoj gospodarskoj situaciji, volja za radom i stručnost ipak imaju perspektivu.