RBA poduprla izdavanje ekološke slikovnice "Anđeo slomljenih krila"

09.05.2017

U sklopu manifestacije Europski EFOS - zeleni tjedan, održana je promocija ekološke slikovnice za djecu i odrasle "Anđeo slomljenih krila", autorice Antoanete Klobučar. 

 

Osijek, 9.5. 2017. – U sklopu manifestacije Europski EFOS - zeleni tjedan, u organizaciji Knjižnice Ekonomskog fakulteta u Osijeku, održana je promocija ekološke slikovnice za djecu i odrasle "Anđeo slomljenih krila", autorice Antoanete Klobučar.

Slikovnica, spoj autoričinog maštovitog teksta i dopadljivih ilustracija likovnog umjetnika Gorana Kujundžića, komunicira snažnu poruku o važnosti brige za okoliš te, prije svega, ljubavi prema planetu. U ovom je projektu RBA sudjelovala financijski, potpomognuvši izdavanje i tisak slikovnice.

Prilikom predstavljanja ekološke slikovnice, Krunoslava Baumschabel Banić, direktorica Regije za poslovanje s pravnim subjektima, izjavila je : "Izrazito sam ponosna što sam imala priliku sudjelovati na ovako divnom i važnom projektu. U današnje je vrijeme vrlo važno osvještavati djecu o ekologiji od malih nogu, kako bismo od njih napravili ekološki osviještene, i što je još važnije, odgovorne mlade ljude. Pozivam vas da zajedničkim snagama i dalje budemo aktivni sudionici podizanja ekološke svijesti kod najmlađih te promoviramo brigu za zaštitu i očuvanje okoliša kod velikih."

Uz promociju slikovnice  predstavljene su i  zelene aktivnosti knjižnica i dodijeljene nagrade najboljim zelenim knjižnicama u Hrvatskoj.