RBA na "Meet the Mathematicians" eventu PMF-a

18.03.2019

Cilj eventa je povezati poslodavce sa studentima matematike, koji bi nakon završetka fakulteta mogli postati budući zaposlenici Banke, te primijeniti stečena znanja i vještine u svakodnevnom radu.  

 

RBA je sudjelovala na "Meet the Mathematicians" eventu koji se održao na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Cilj ovog eventa je povezati poslodavce sa studentima matematike, koji bi nakon završetka fakulteta mogli postati budući zaposlenici Banke, te primijeniti stečena znanja i vještine u svakodnevnom radu. 

Event je započeo kratkim predstavljanjem svih prisutnih poslodavaca. RBA je predstavio kolega Petar Jurišin, mlađi Risk manager, koji je iz perspektive mlade osobe koja se nedavno zaposlila u RBA, studentima predstavio otvorene mogućnosti u Banci, znanja koja će morati usavršiti nakon faksa te im je prenio pozitivnu atmosferu u Banci. Koliko je prezentacija bila uspješna, govori i to što su studenti kasnije prilazili kolegama iz Banke i komentirali kako im je predavanje kolege Jurišina bilo jedno od zanimljivijih.

Nakon predavanja uslijedio je career speed dating tijekom kojeg su kolege iz Upravljanja ljudskim potencijalima i Kontrole rizika imali prilike razgovarati s 15 studenata. Sa svakim studentom se razgovaralo pet minuta – kratko, ali dovoljno da se prikupe informacije o tome što ih zanima, koliko su i kada raspoloživi za rad. Studenti su bili vrlo otvoreni i zainteresirani za ono što u jednoj banci mogu naučiti, a kako većina od njih još nije diplomirala, najviše su ih zanimale mogućnosti studentskog rada u banci.

Sigurni smo da smo na studente ostavili pozitivan dojam te vjerujemo da će se, kada diplomiraju, pridružiti RBA timu.