RBA i u godini tranzicije nositelj statusa Poslodavac Partner!

27.06.2019

RBA je četvrti put nagrađena prestižnim certifikatom Poslodavac Partner koji se dodjeljuje organizacijama za kvalitetu procesa upravljanja ljudskim resursima. 

 

Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) četvrti je put nagrađena prestižnim certifikatom Poslodavac Partner koji se dodjeljuje organizacijama za kvalitetu procesa upravljanja ljudskim resursima. Na svečanoj dodjeli u prostorijama Banke Certifikat je Ireni Bašić Štefanić, direktorici Upravljanja ljudskim i organizacijskim potencijalom, uručio Aleksandar Zemunić, član Uprave tvrtke SELECTIO koja dodjeljuje Certifikat.

RBA je postigla odličan rezultat u području Strategije zbog dobre organiziranosti i razrađene strategije ljudskih resursa, te pozicioniranja Odjela ljudskih resursa kao strateškog partnera Upravi u svim inicijativama transformacije koja je bila na snazi tijekom 2018. godine u svrhu implementacije novog poslovnog i operativnog modela.

Pomak se vidi i u nastavku revitalizacije sustava upravljanja radnom uspješnošću i uvođenju novih specifikacija radnih mjesta te u dodatnim ulaganjima u edukacije zaposlenika što je posebno zahtjevno uz provođenje procesa digitalizacije, transformacije procesa i kreiranja agilnih timova. RBA kontinuirano radi na povećanju broja sati usavršavanja i ulaganja u zaposlenike i osigurava dostupnost edukacija svim zaposlenicima u svrhu povećavanja kompetencija svojih zaposlenika.

RBA je zadržala u izazovnom okruženju change managementa i odlične prakse u području Odnosa prema zaposlenicima kroz razrađene programe brige za zaposlenike, kvalitetno postavljene programe koji potiču davanje sugestija, te različite oblike dostupnih fleksibilnih radnih angažmana.

„Veseli nas da smo i ove godine ostvarili pomak u nekoliko područja, kao i u ukupnoj ocjeni kvalitete procesa upravljanja ljudskim potencijalima. Iako kontinuirano ostvarujemo iznadprosječne rezultate, svake godine si podižemo ljestvicu i lijep je osjećaj kada struka te napore prepozna i pohvali. Područja u kojima smo ostvarili pozitivne pomake ukazuju na trendove koje prepoznajemo na globalnom tržištu i na koje pokušavamo odgovoriti kroz redizajn i unaprjeđenje naših procesa. Primarno su to drugačiji dizajn organizacije kako bi se stvorili uvjeti za drugačiji, agilni načina rada, zatim edukacija i razvoj zaposlenika kako bi bili spremni raditi na drugačiji način te revitalizacija i fleksibilizacija sustava upravljanja radnim učinkom.“, istaknula je Irena Bašić Štefanić, direktorica Upravljanja ljudskim i organizacijskim potencijalom.

Trenutno je 61 nositelj Certifikata u Hrvatskoj, Albaniji, Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu, Makedoniji, Njemačkoj, Rusiji, Sloveniji i Srbiji. Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj.