RBA i RL održali prezentacije u sklopu "Women in Adria" u Osijeku

11.12.2017

U sklopu programa kojeg RBA i RL provode sa ženskom poduzetničkom mrežom „Women in Adria“, održane su prezentacije o mogućnostima financiranja za žene poduzetnice u Osijeku. 

 

U sklopu programa kojeg RBA i Raiffeisen Leasing provode sa ženskom poduzetničkom mrežom „Women in Adria“, Krunoslava Baumschabel-Banić – direktorica regije za Poslovanje s pravnim subjektima i Krešimir Jurić – direktor regije iz Raiffeisen Leasinga, održali su prezentacije o mogućnostima financiranja za žene poduzetnice u Osijeku.

„Nekima je samozapošljavanje način za odlazak s burze, a nekima karijerna opcija. Žensko se poduzetništvo razvija u cijeloj zemlji, a posebno smo ponosni na nove obrte i trgovačka društva koja se osnivaju u Slavoniji i Baranji. Trebamo cijeniti svako novootvoreno radno mjesto, a značajke su ženskih poduzeća da se razvijaju polagano, ali stabilno i sigurno“, istaknula je Ivana Matić, osnivačica mreže poduzetnica i poslovnih žena Women in Adria.

Konferencija koja je prije Osijeka održana u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Varaždinu, ženama predstavlja koje im sve mogućnosti financiranja stoje na raspolaganju pri osnivanju i razvoju poslovanja.

Sve se više ljudi u Slavoniji i Baranji odlučuje na samozapošljavanje. Potvrdila je to konferencija „Mogućnosti financiranja za poduzetnice“ koju su Institut za razvoj ženskog poduzetništva Adria i mreža poduzetnica i poslovnih žena Women in Adria organizirali u Osijeku.

Hrvatski zavod za zapošljavanje u Osječko-baranjskoj županiji trenutačno bilježi 22.600 nezaposlenih od čega je 60,5 posto žena. U prvih deset mjeseci ove godine preko Regionalnog ureda HZZ-a u Osijeku potpore za samozapošljavanje koje dosežu 35.000 kuna, koristilo je 360 osoba među kojima je 41 posto žena. One najčešće otvaraju tzv. paušalne obrte i jednostavna društva s ograničenom odgovornošću. Nove slavonske i baranjske poduzetnice bave se raznim djelatnostima – od intelektualnih usluga preko ugostiteljstva i rekreacije do čuvanja djece.

Na konferenciji održanoj u Poduzetničkom inkubatoru Bios u Osijeku sudjelovalo je stotinjak žena iz Slavonije i Baranje.