Promjena PIN-a na RBA karticama nikad jednostavnija

12.03.2018

RBA je uvela ovu inovativnu uslugu na više od 1140 bankomata diljem Hrvatske, te omogućila promjenu PIN-a na svim RBA debitnim ili kreditnim karticama.

 

Raiffeisen banka od sada nudi jedinstvenu uslugu promjene PIN-a na svim RBA i Euronet bankomatima. Kako bi građanima i poslovnim subjektima olakšala poslovanje, te osigurala brže i sigurnije podizanje ili polaganje sredstava, RBA je uvela ovu inovativnu uslugu na više od 1140 bankomata diljem Hrvatske, te omogućila promjenu PIN-a na svim RBA debitnim ili kreditnim karticama.

U svega nekoliko jednostavnih koraka, moguće je promijeniti sigurnosni PIN na karticama, Naime, prilikom dolaska na bankomat, potrebno je umetnuti RBA karticu na kojoj se želi promijeniti PIN. Nakon unosa i potvrde trenutno važećeg PIN-a, na izborniku je potrebno odabrati opciju "Promjena PINa". Potom je nužno unijeti novi četveroznamenkasti željeni broj, te ga ponovnim unosom potvrditi, nakon čega je PIN promijenjen.

Potrebno je čuvati tajnost PIN-a, te novoizabrani PIN zapamtiti i ne zapisivati bilo gdje, a osobito ne na karticu, uz karticu, u mobilnom uređaju i slično. PIN je tajni broj poznat isključivo korisniku kartice.

RBA je uslugu uvela uz jednokratnu naknadu, koja za svaku promjenu PIN-a iznosi 15,00 HRK. Kako bi se PIN uspješno promijenio na samom RBA ili Euronet bankomatu, potrebno je imati dovoljno raspoloživih sredstava na računu kartice, te je PIN moguće mijenjati neograničen broj puta.

Za više informacija i za detaljne upute kako promijeniti PIN, posjetite službene web stranice Raiffeisen banke – www.rba.hr ili direktan link na promjenu PIN-a.