Održana radionica „Mogućnosti financiranja za poduzetnice“ u Dubrovniku

18.05.2018

Fokus druženja je bio stavljen na sve mogućnosti koje žene poduzetnice imaju prilikom financiranja svoga poslovanja.

 

Tonći Vicelić, direktor regije za poslovanje s pravnim subjektima RBA i Larisa Borovčić-Matijević, glavna voditeljica Poslovnog odnosa iz Raiffeisen Leasinga, sudjelovali su na radionici „Mogućnosti financiranja za poduzetnice“ u organizaciji ženske poduzetničke mreže „Women in Adria“ i Instituta za razvoj ženskog poduzetništva i vodstva Adria.

Uvodna izlaganja održali su Ivana Matić, ujedno i osnivačica Mreže poduzetnica „Women in Adria“, Alma Saganić, predsjednica udruge Institut za razvoj ženskog poduzetništva i vodstva Adria te Ana Marija Pilato, direktorica Dubrovačke razvojne agencije.

Nakon uvodnog dijela, fokus druženja je bio stavljen na sve mogućnosti koje žene poduzetnice imaju prilikom financiranja svoga poslovanja, te su prezentacije, osim Raiffeisen banke i Raiffeisen Leasinga, održali predstavnici HAMAG – BICRO-a, HBOR-a, HZZ-a i EBRD-a.

Ovom prilikom, okupljenima se obratio Tonći Vicelić ispred RBA kao partnera ovog projekta te izjavio: „RBA je prepoznala važnost ženskog poduzetništva za razvoj gospodarstva Hrvatske te smo prva banka koja je postala sudionik EBRD-ovog programa Women in business čime smo omogućili lakši i brži pristup povoljnijim izvorima financiranja namijenjenih ženama. U suradnji s poduzetničkom mrežom Women in Adria, pripremili smo brojne pogodnosti za naše zajedničke klijentice. Nastojimo aktivnim pristupom pružiti podršku ženama poduzetnicama kako bi u nama i dalje nastavile prepoznavati partnera koji pronalazi adekvatna rješenja za sve njihove poslovne potrebe. Potencijal poduzetništva žena je velik, ali moramo im svi u društvu biti velika podrška kako bi skupile dovoljno hrabrosti i odlučnosti prilikom upuštanja u poduzetničke vode“, zaključio je Vicelić.

Tijekom svog dijela izlaganja, Larisa Borovčić-Matijević je dodala: „Raiffeisen Leasing je tu da poduzetnicama pomogne u njihovom poslovanju. Stoga, podržavajući akciju RBA i poduzetničke mreže Women in Adria, Raiffeisen Leasing je prilagodbom uvjeta, tipa financiranja i podrškom u svakom trenutku spreman pratiti žene poduzetnice u prvim poslovnim i gospodarskim koracima“, zaključila je Borovčić-Matijević.

Women in Adria je brand za ambiciozne žene i poduzetnice te korporativne žene i žene koje žele ostvariti uspješnu karijeru na bilo kojem polju. Cilj mreže poduzetnica je inspirirati, informirati i povezati ih kroz razne aktivnosti i proizvode koje ova mreža nudi.