Održana radionica „Ljudski resursi za male poduzetnike“ u Zagrebu

24.05.2018

Fokus je bio stavljen na sve mogućnosti koje žene poduzetnice imaju prilikom odabira najboljeg kandidata za posao

 

Melita Milojčić, voditeljica Poslovnog centra RBA, sudjelovala je na radionici „Kako uspješno upravljati ljudskim resursima ako ste mali poduzetnik“ u organizaciji ženske poduzetničke mreže „Women in Adria“.

Uvodna izlaganja održali su Melita Milojčić iz RBA, Ivana Matić, ujedno i osnivačica Mreže poduzetnica „Women in Adria“, Vedrana Zovak, koja se ljudskim resursima bavi već 10 godina te Ana-Marija Kajić, osnivačica i partnerica u odvjetničkom uredu s dugogodišnjim iskustvom.  

Nakon uvodnog dijela, fokus druženja je bio stavljen na sve mogućnosti koje žene poduzetnice imaju prilikom odabira najboljeg kandidata za posao, odabira poslovnih procesa u ljudskim resursima, predstavljanja poduzeća kao poželjnog poslodavca te sklapanja ugovora o radu.

Ovom prilikom, okupljenima se obratila Melita Milojčić ispred RBA, kao partnera ovog projekta, te izjavila: „Iznimno mi je drago što mogu istaknuti da je Raiffeisen banka prepoznala snagu i važnost ženskog poduzetništva te da smo prva banka sudionik EBRD-ovog programa Women in Business te prvi na tržištu koji smo aktivni sudionik osnaživanja ženskog poduzetništva, čime smo omogućili brži i lakši pristup povoljnijim izvorima financiranja. Kroz kreativnu i intenzivnu suradnju s poduzetničkim timom Women in Adria kreirali smo niz pogodnosti za naše poduzetnice. Program "Ona zna za RBA" nije samo slogan, već paket koji obuhvaća povoljnije uvjete financiranja, kako za pravne osobe tako i za fizičke osobe, a sve u svrhu osnaživanja žena poduzetnica. Kroz radionice, edukacije i networking zapravo živimo i razvijamo tu našu ideju kako pravovremeno prepoznati potrebe klijentica, te kako adekvatno odgovoriti na izazove s kojima se susreću u svakodnevnom radu. Središnja tema ovog druženja je pravi izazov svakom, a osobito malim poduzetnicima, stoga vjerujem da vam je današnje druženje bilo interesantno i poučno“, zaključila je Milojčić.

Ljudski resursi predstavljaju veliki izazov za male poduzetnike prilikom zapošljavanja prve osobe nakon sebe. Poduzeća do 10 zaposlenih ne mogu si priuštiti zapošljavanje osobe zadužene za ljudske resurse i na taj način su izloženi riziku da neće odabrati pravu osobu za posao, da će imati veliku fluktuaciju zaposlenih, pa sve do toga da oni kao poslodavci nisu dovoljno zaštićeni ugovorima o radu.

Women in Adria je brand za ambiciozne žene i poduzetnice te korporativne žene i žene koje žele ostvariti uspješnu karijeru na bilo kojem polju. Cilj mreže poduzetnica je inspirirati, informirati i povezati ih kroz razne aktivnosti i proizvode koje ova mreža nudi.