Održana radionica „Ljudski resursi za male poduzetnike“ u Osijeku

17.04.2018

Krunoslava Baumschabel-Banić, direktorica regije za poslovanje s pravnim subjektima RBA, sudjelovala je na radionici u organizaciji ženske poduzetničke mreže „Women in Adria“.

 

Krunoslava Baumschabel-Banić, direktorica regije za poslovanje s pravnim subjektima RBA, sudjelovala je na radionici „Ljudski resursi za male poduzetnike“ u organizaciji ženske poduzetničke mreže „Women in Adria“.

Uvodna izlaganja održali su Krunoslava Baumschabel-Banić iz RBA, Ivana Matić, ujedno i osnivačica Mreže poduzetnica „Women in Adria“, Vedrana Zovak, koja se ljudskim resursima bavi već 10 godina te Vesna Koški, odvjetnica s više od 20 godina iskustva.  

Nakon uvodnog dijela, fokus druženja je bio stavljen na sve mogućnosti koje žene poduzetnice imaju prilikom odabira najboljeg kandidata za posao, odabira poslovnih procesa u ljudskim resursima, predstavljanja poduzeća kao poželjnog poslodavca te sklapanja ugovora o radu.

Ovom prilikom, okupljenima se obratila Krunoslava Baumschabel-Banić ispred RBA kao partnera ovog projekta te izjavila: „U kročenju poduzetničkim svijetom, niste sami. Prepoznavši važnost ženskog poduzetništva, RBA je prije dvije godine krenula u kreiranje ponude proizvoda i usluga namijenjenih ženama poduzetnicama. Kako bismo to ostvarili, krenuli smo od samih sebe, mijenjajući način razmišljanja i pristup ovom specifičnom segmentu klijenata od najviših razina menadžmenta do poslovnice. Nakon dvije godine uspjeli smo pozicionirati se kao banka koja daje dodanu vrijednost. Organiziramo radionice s ciljem osnaživanja poduzetnica u stvaranju i unaprjeđivanju njihovih kompetencija za tržišnu bitku. Od samih početaka, odnedavno intenzivnije osnaženi suradnjom s energičnim timom Women in Adria, promoviramo naše uspješne klijentice dajući im medijski prostor kako bi ispričale svoj put do uspjeha. Ponosni smo što priče dolaze iz različitih segmenata tržišta tako da i na taj način rušimo predrasude o „ženskim“ i „muškim“ zanimanjima. Našu smo ponudu proizvoda Banke prilagodili ženama poduzetnicama, te smo pripremili brojne pogodnosti za naše klijentice i članice Women in Adria pod nazivom „Ona zna za RBA“, zaključila je Baumschabel-Banić.

Ljudski resursi predstavljaju veliki izazov za male poduzetnike prilikom zapošljavanja prve osobe nakon sebe. Poduzeća do 10 zaposlenih ne mogu si priuštiti zapošljavanje osobe zadužene za ljudske resurse i na taj način su izloženi riziku da neće odabrati pravu osobu za posao, da će imati veliku fluktuaciju zaposlenih, pa sve do toga da oni kao poslodavci nisu dovoljno zaštićeni ugovorima o radu.

Women in Adria je brand za ambiciozne žene i poduzetnice te korporativne žene i žene koje žele ostvariti uspješnu karijeru na bilo kojem polju. Cilj mreže poduzetnica je inspirirati, informirati i povezati ih kroz razne aktivnosti i proizvode koje ova mreža nudi.