Održana peta ovogodišnja radionica za žene poduzetnice u Zagrebu

17.10.2017

Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) nastavljaju s aktivnostima u sklopu programa "Women in Business".

 

Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) nastavljaju s aktivnostima u sklopu programa "Women in Business" - održana je peta po redu ovogodišnja radionica za žene poduzetnice, ovaj puta ponovno u Zagrebu. Središnja tema bila je „Osobni razvoj putem komunikacijskih vještina“. Navedeni program provode RBA i EBRD, a program je financiran od EBRD-ovog posebnog dioničarskog fonda i EBRD-ovog Taiwan Business fonda za tehničku suradnju.

Toni Jurčić, izvršni direktor gospodarstva i poduzetništva u Regijama iz RBA otvorio je službeni dio radionice, te je zaželio dobrodošlicu okupljenima i izjavio sljedeće: „Posebno mi je zadovoljstvo biti domaćin današnjeg eventa. Smatram izuzetno važnim podržati aktivnosti koje su usmjerene na poduzetništvo, posebno žensko poduzetništvo i na podizanje konkurentnosti u regiji. Također, dopustite mi da vam kažem kolika mi je velika čast danas biti dijelom ovoga seminara te imati priliku upoznati hrabre poduzetnice kojima niti jedna prepreka nije nepremostiva. S programom za žene poduzetnice krenuli smo baš na ovom mjestu prije točno godinu dana i danas s ponosom mogu reći da smo od ideje izgradili program koji vama, ženama poduzetnicama pruža dodanu vrijednost u punom smislu. Samo u ovoj godini, radionice Women in Business održali smo u Osijeku, Splitu, Dubrovniku i Koprivnici, a završavamo ovdje - u Zagrebu. Biti žena poduzetnica danas u Hrvatskoj je veliki izazov u svijetu businessa te vam čestitam na ustrajnosti i uspjehu. Kao Banka, izuzetno smo ponosni što imamo priliku biti dijelom ovoga projekta te smo vam na raspolaganju za svako pitanje ili savjet. Vjerujem da na ovakav način pružamo cjelovitu uslugu koja povećava dostupnost sredstava i podiže konkurentnost vaših poduzeća", zaključio je Jurčić.

Višnja Mrakovčić Supek, Associate iz EBRD-a, pozdravila je okupljene u ime EBRD-a te je prezentirala nefinancijske usluge programa za poduzetnice. "Možemo s ponosom reći da je do sada 21 poduzetnica uspješno prošlo kroz program mentorstva, dok je 100 poduzetnica koristilo usluge konzultanata u sklopu ovoga programa. Također, značajan je broj poduzetnica diljem Hrvatske, koje su prošle razne treninge koji za cilj imaju razvijanje, odnosno unaprjeđenje poduzetničkih vještina. Ove brojke govore u prilog značenja i koristi ovog programa, te nam je izuzetno drago što je njegova vrijednost prepoznata. Zahvaljujemo Raiffeisen banci koja se prva aktivno priključila ovom programu te se radujemo nastavku afirmacije ovog projekta", zaključila je Mrakovčić Supek.

Vedrana Perković-Hadl, starija savjetnica za bankarstvo iz Frankfurtske škole za financije i menadžment, predstavila je Business Lens - on line dijagnostički alat, koji omogućava prepoznavanje prilika za daljnji razvoj poduzeća i u konačnici poboljšanje poslovanja. Alat je dostupan na internetskoj stranici Raiffeisen banke www.rba.hr

U nastavku radionice, prezentaciju "Osobni razvoj putem komunikacijskih vještina" održala je Carmen Majetić Pavić iz poduzeća Tagoras d.o.o., dok se na samom kraju druženja okupljenima obratila gošća poduzetnica Anita Trtinjak, vlasnica i direktorica poduzeća Noona d.o.o., te podijelila priču o svom poduzetničkom putu, kao i o zanimljivostima i izazovima s kojima se susreće u svakodnevnom poslovanju, ali i s kojima se susretala na putu afirmacije u poduzetništvu.