Održana konferencija za žene poduzetnice u Varaždinu

05.06.2019

Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) i mreža poduzetnica Women in Adria nastavljaju s aktivnostima te interaktivnim i edukativnim radionicama za žene poduzetnice.

 

Tako je održana i druga po redu konferencija „Prkosne i ponosne“ u organizaciji ženske poduzetničke mreže „Women in Adria“ u Varaždinu.

Nakon uvodnog dijela, fokus druženja je bio stavljen na Okrugli stol pod nazivom "Što lokalna vlast može učiniti za poduzetnice?", na kojem su adresirane teme od velike važnosti te aktualne gospodarske mjere za poticanje poduzetništva. Na okruglom stolu su sudjelovali sljedeći panelisti: Sandra Malenica (grad Varaždin), Lana Vukalović (Pučko otvoreno učilište Varaždin), Emilija Stručić (Tehnološki park Varaždin), Vlatka Dania (Skin), te Ivana Matić kao moderatorica panela. 

Tijekom svog obraćanja poduzetnicima, Maja Jambrošić je naglasila: „Ovo je treća godina zaredom da smo partneri u projektu Women in Adria. Svjesni smo da su upravo poduzetnice te koje su stvarne nositeljice konkurentnosti i generatorice gospodarskog  rasta kao i  stvarateljice novih radnih mjesta, što znamo da je danas u ovakvoj situaciji od neizmjerne važnosti, te smo se upravo iz tog razloga i priključili mreži poduzetnica Women in Adria. RBA je prva na tržištu prepoznala važnost ženskog poduzetništva, te smo prva banka u Hrvatskoj koja već petu godinu zaredom aktivno radi na poticanju i promoviranju gender intelligent pristupa. Činjenica da je tržište prepoznalo naš rad, motivira nas te osnažuje da nastavimo s aktivnostima koje provodimo, upravo za žene poduzetnice", zaključila je Jambrošić.

Women in Adria je brand za ambiciozne žene i poduzetnice te korporativne žene i žene koje žele ostvariti uspješnu karijeru na bilo kojem polju. Cilj mreže poduzetnica je inspirirati, informirati i povezati ih kroz razne aktivnosti i proizvode koje ova mreža nudi, a kako bi poduzetnice u svojem poslu bile još uspješnije, Women in Adria im je u suradnji s Raiffeisen bankom organizirala niz stručnih predavanja, te im približili teme iz prodaje, komunikacije te povlačenju novca iz fondova Europske unije.