Održana druga ovogodišnja interaktivna radionica za žene poduzetnice

11.04.2019

Raiffeisenbank Austria d.d. pozicionirala se kao prvi izbor za žene poduzetnice, te aktivno nastavlja sa ciklusom interaktivnih radionica u suradnji s Europskom bankom za obnovu i razvoj.

 

Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) pozicionirala se kao prvi izbor za žene poduzetnice, te aktivno nastavlja sa ciklusom interaktivnih radionica u suradnji s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD).  

Suzana Laušin-Katanec, direktorica regije za poslovanje s prav­nim subjektima RBA, bila je domaćin eventa te je tom prilikom okupljenim poduzetnicama zaželjela dobrodošlicu i istaknula: „Imam tu čast i privilegiju reći da je Raiffeisen banka prva u Hrvatskoj prepoznala žensko poduzetništvo i poduzetnice kao generatorice rasta i konkurentnosti na tržištu. RBA se prva priključila programu EBRDa kao ravnopravni partner te od 2015. godine organiziramo i aktivno sudjelujemo u ovim organiziranim interaktivnim radionicama za žene poduzetnice. Kao banka koja među svojim zaposlenicima ima više od 75 posto žena, iznimno smo osjetljiva organizacija na rodnu ravnopravnost, kako u poslovanju tako i u društvenom smislu, te nam je ova tema oduvijek bila od velikog interesa. Današnja tema je posebno osmišljena za mala i srednja poduzeća u ženskom vlasništvu, jer smo svjesni koliko je važno biti okružen zadovoljnim i kvalitetnim zaposlenicima, pogotovo kada uzmemo u obzir današnju situaciju na tržištu rada. Mi ćemo i dalje kao banka nastaviti podržavati vaš put k uspješnosti, putem ovakvih radionica, biti ambasador vaših inspirativnih priča o uspjehu i umrežavati poduzetnice", zaključila je Laušin-Katanec.

Nakon uvodnog dijela, Laušin-Katanec je okupljenim poduzet­nicama prezentirala specijaliziranu ponudu za žene poduzetni­ce, nakon čega je Goran Peršić, Analitičar iz EBRDa, predstavio program za žene poduzetnice „Women in Business“. Potom je uslijedila prezentacija Vedrane Perković-Hadl, starije savjetnica za bankarstvo iz Frankfurtske škole za financije i menadžment, koja je predstavila Business Lens – online dijagnostički alat koji omogućava prepoznavanje prilika za daljnji razvoj poduzeća i u konačnici poboljšanje poslovanja, te koji je svima dostupan i na internetskoj stranici Raiffeisen banke – www.rba.hr.  

Interaktivnu radionicu „Učinkoviti HR alati za malo i srednje poduzetništvo“ održala je mr.spec. Tanja Pureta (Ramiro d.o.o.), dok se na samom kraju druženja okupljenima obratila  poduzetnica Dijana Vetturelli, vlasnica poduzeća Vetturelli d.o.o., te podijelila inspirativnu priču o svom poduzetničkom putu, kao i o zanimljivostima i izazovima s kojima se susretala u svakodnevnom poslovanju, ali i na putu afirmacije u poduzetništvu.