Održan završni event AmCham Talents programa

29.11.2017

Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) drugi je put zaredom generalni sponzor AmCham Talents programa pri Američkoj gospodarskoj komori.

 

Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) drugi je put zaredom generalni sponzor AmCham Talents programa pri Američkoj gospodarskoj komori, te su njezini predstavnici bili na završnom eventu na kojem je proglašen pobjednik natjecanja u 2017. godini. Event je održan u večernjim satima u hotelu Esplanade Zagreb.

Uvodnu riječ održala je Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica AmChama, koja je zaželjela dobrodošlicu svim sudionicima te je istaknula da je ovogodišnji program imao 72 sudionika, te da je do sada ovaj program okupio ukupno 320 polaznika svih generacija. Također, napomenula je svjesnost koliko je ovaj program zahtjevan i intenzivan za sve sudionike, ali također da se pokazao izuzetno korisnim i zanimljiv te da u njemu svi sudionici dobivaju nova znanja, iskustva i kontakte.

Uslijedio je kratki govor Berislava Horvata, predsjednika, AmCham i Country Managing Partnera u EY-ju, koji je u svom interaktivnom izlaganju stavio naglasak na cilj ovog programa – da sudionici čuju informacije i iskustva iz prakse, da se dijeli i razmjenjuje znanje, iskustvo i perspektive, te da se ostvaruju kontakti profesionalaca iz različitih industrija, jer je i networking važan za karijeru i usavršavanje, te je naglasio da bi volio da se nastavi s praksom građenja boljeg poslovnog okruženja.

Ivan Žižić, član Uprave RBA, bio je domaćin eventa ispred Raiffeisen banke, kao generalnog sponzora AmCham Talents programa, te je istaknuo da je ovaj projekt vrlo interesantan ne samo u smislu financijske podrške projektu, već i aktivnog uključivanja u smislu ostvarenog doprinosa znanjem, iskustvom i motivacijom da uvijek naučimo nešto novo. Dodatno, Žižić je naglasio: „S obzirom da je tržište rada izuzetno zahtjevno, nije uvijek lako pronaći kvalitetan program koji pojedincu omogućava profesionalan i osobni razvoj. U ovom nas je projektu privukla činjenica da se sudionici bave projektima koji su izvan njihovog matičnog područja rada, što je u suštini pravo obilježje talenta. U ovom smo programu prepoznali i vrijednosti koje u RBA njegujemo i na kojima temeljimo naše snage – to su inicijativa, komunikacija, suradnja i timski rad. Ponosan sam što su i djelatnici RBA već treću godinu natjecatelji u ovom programu, te i na ovaj način pokazujemo da imamo djelatnike koji neprekidno rade na svom usavršavanju i spremni su naučeno podijeliti s drugima“, zaključio je Žižić.

Uslijedile su prezentacije tri finalista natjecanja: Željka Cenan, zadužena za marketing i odnose s javnošću u Poliklinici Bagatin, kojoj je ujedno pripala i pobjeda u ovogodišnjem natjecanju, zatim Zdenko Hegeduš, risk analitičar iz Erste banke, kojem je pripalo drugo mjesto i Matija Vragović, koji dolazi iz financija AbbViea, kojem je pripalo treće mjesto.

Nakon priznanja i nagrada dodijeljenih finalistima i pobjednicima, uslijedilo je uručivanje certifikata svim polaznicima programa, između ostalih i kolegama iz RBA: Zrinki Dolenec, Ivoni Šuško, Anti Rebrini, Teni Nuber, Anamariji Sporiš Pavlak i Nikolini Ergarac.

AmCham Talents je program usmjeren ka razvoju liderskih vještina mladih profesionalaca, a cilj programa je pridonijeti profesionalnim i osobnom razvoju profesionalaca putem niza predavanja lidera te razmjenu mišljenja i iskustava s perspektivnim kolegama sudionicima iz raznih industrija.

Kao generalni sponzor, RBA je sudjelovala u programu kao mentor i član ocjenjivačkog odbora, dok je ovogodišnju ulogu preuzeo Ivan Žižić, uz ostale članove ocjenjivačkog odbora: Nikola Drašković (Rochester Institute of Technology), Ivica Krizmanić (Esplanade hotel), Zvonimir Madunić (EY Hrvatska i BiH) i Bojan Poljičak (Adecco Hrvatska).

Ponosni smo na rezultate koje su naši kolege ostvarili u sve tri generacije natjecanja te im ovim putem čestitamo.