Održan završni event AmCham Talents programa

29.11.2018

Liana Keserić, članica Uprave RBA, rekla je da je ovaj program izvrsna prilika za aktivno uključivanje u smislu ostvarenog doprinosa znanjem, iskustvom i motivacijom da uvijek naučimo nešto novo.

 

Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) treći je put zaredom generalni sponzor AmCham Talents programa pri Američkoj gospodarskoj komori, te su njezini predstavnici bili na završnom eventu na kojem je proglašen pobjednik natjecanja u 2018. godini. Tako se i ove godine možemo pohvaliti s ostvarenim uspjehom naših natjecatelja, jer je Vladimir Perić, portfolio manager iz Raiffeisen Investa osvojio drugo mjesto u Talents programu.

Uvodnu riječ održala je Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica AmChama, koja je zaželjela dobrodošlicu svim sudionicima te je istaknula da je ovogodišnji program imao 83 sudionika, te da je do sada ovaj program okupio više od 400 polaznika svih generacija. Također, napomenula je svjesnost koliko je ovaj program zahtjevan i intenzivan za sve sudionike, ali također da se pokazao izuzetno korisnim i zanimljiv te da u njemu svi sudionici dobivaju nova znanja, iskustva i kontakte.

Uslijedio je kratki govor Berislava Horvata, predsjednika, AmCham i Country Managing Partnera u EY-ju, koji je u svom izlaganju stavio naglasak na cilj ovog programa – da sudionici čuju informacije i iskustva iz prakse, da se dijeli i razmjenjuje znanje, iskustvo i perspektive, te da se ostvaruju kontakti profesionalaca iz različitih industrija, jer je i networking važan za karijeru i usavršavanje, te je naglasio da bi volio da se nastavi s praksom građenja boljeg poslovnog i gospodarskog okruženja.

Liana Keserić, članica Uprave RBA, bila je domaćin eventa ispred Raiffeisen banke, kao generalnog sponzora AmCham Talents programa, te je istaknula da je ovaj projekt vrlo interesantan i važan za sve sudionike i mlade profesionalce jer traži od svakog polaznika da izađe iz svog svakodnevnog poslovnog okruženja te se aktivno uključi u rješavanje izazova koji su pred njih stavljeni. Keserić je poručila da je ovaj program izvrsna prilika za aktivno uključivanje u smislu ostvarenog doprinosa znanjem, iskustvom i motivacijom da uvijek naučimo nešto novo, te je dodala: „Ovaj program smo prepoznali kao izvrsnu platformu koja nudi pojedincima profesionalni, ali i osobni razvoj. Ovo je izvrsna prilika za razvoj dodatnih vještina i znanja, te smo ovakav način rada i mi u RBA prigrlili. Agilni pristup rješavanju svakodnevnih izazova je ono što u konačnici diferencira i poduzeća, ali i mlade profesionalce na tržištu rada te im daje dodatnu vrijednost. Sama činjenica da se sudionici unutar programa bave projektima, koji su izvan njihovog matičnog područja rada, je ono što je uistinu pravo obilježje talenta. Četvrtu godinu zaredom imamo priliku biti ponosni na naše kolege natjecatelje u ovom programu, ali i na ostvarene rezultate te iskazanu želju i elan koji im omogućuje daljnje usavršavanje i profesionalni razvoj“, zaključila je Keserić.

Uslijedile su prezentacije tri finalista natjecanja: Marka Bohačeka (Odvjetničko društvo Batarelo Dvojković Vuchetich), kojem je ujedno pripala i pobjeda u ovogodišnjem natjecanju, zatim Vladimir Perić (Raiffeisen Invest), kojem je pripalo drugo mjesto i Bruno Jakšić (EY Hrvatska), kojem je pripalo treće mjesto.

Nakon priznanja i nagrada dodijeljenih finalistima i pobjednicima, uslijedilo je uručivanje certifikata svim polaznicima programa, između ostalih i kolegama iz RBA: Danijeli Damjanović, Goranu Katušiću, Godranu Đordiću, Ivi Radočaj i Katarini Topić.  

AmCham Talents je program usmjeren ka razvoju liderskih vještina mladih profesionalaca, a cilj programa je pridonijeti profesionalnim i osobnom razvoju profesionalaca putem niza predavanja lidera te razmjenu mišljenja i iskustava s perspektivnim kolegama sudionicima iz raznih industrija.

Kao generalni sponzor, RBA je sudjelovala u programu kao mentor i član ocjenjivačkog odbora, dok je ovogodišnju ulogu preuzela Liana Keserić, uz ostale članove ocjenjivačkog odbora: Monika Friščić (Poliklinika Bagatin), Lota Horvatek Ivezić (AbbVie), Hrvoje Bardek (CMS Reich-Rohrwig Hainz Rechtsanwälte GmbH), Tomislav Matija Varga (Atlas), Zvonimir Madunić (EY Hrvatska), Ivica Krizmanić (Esplanade), Mihael Furjan (Pliva) i Anita Letica (Phillip Morris Zagreb).

Ponosni smo na rezultate koje su naši kolege ostvarili u sve četiri generacije natjecanja te im ovim putem čestitamo.