Nastavak ciklusa interaktivnih radionica RBA za žene poduzetnice

06.06.2018

RBA se pozicionirala se kao prvi izbor za žene poduzetnice, te nastavlja s ciklusom interaktivnih radionica u suradnji s Europskom bankom za obnovu i razvoj.

 

Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) pozicionirala se kao prvi izbor za žene poduzetnice, te nastavlja s ciklusom interaktivnih radionica u suradnji s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD).

Nakon čak pet održanih radionica tijekom prošle godine s iznimnim odazivom i pozitivnim informacijama od sudionica, RBA nastavlja s novim ciklusom radionica u 2018. godini, a druga ovogodišnja radionica održana je, nakon Čakovca, u Bjelovaru sa središnjom temom „Osobni razvoj putem komunikacijskih vještina“.

Lorena Panić, voditeljica poslovnog centra RBA bila je domaćin eventa te je tom prilikom okupljenim poduzetnicama zaželjela dobrodošlicu i istaknula sljedeće: „RBA je prva banka u Hrvatskoj koja se aktivno uključila u program za žene poduzetnice, te sam iznimno zadovoljna nastavkom suradnje s EBRD-om i poduzetnicama na lokalnoj razini. Odaziv dosadašnjih polaznica ovih radionica je bio i više nego vrlo dobar i imamo jako dobar i snažan feedback na predložene teme i radionice, tako da nam to daje i snage i volje da idemo dalje i da budemo još kvalitetniji i bolji. Moram također naglasiti da, upravo iz razloga što smo svi svjesni da ste upravo vi dame nositeljice konkurentnosti i generatorice rasta te stvarateljice novih radnih mjesta, smo se kao banka, pridružili ovom projektu od njegovih začetaka, kako bismo vam pomogli i bili istinski partner u poslovanju. Naravno da ćemo iz svoje uloge i dalje nastaviti s plasmanom specijaliziranih kredita, ali ćemo također i nastaviti s kreiranjem i provođenjem nefinancijskih usluga tijekom ove godine, a sve kako bismo vam pomogli da ostvarite zacrtane ciljeve“, zaključila je Panić.

Nakon uvodnog dijela, Panić je okupljenima prezentirala specijaliziranu ponudu za žene poduzetnice „ONA zna za RBA“, nakon čega je Višnja Mrakovčić, Associate iz EBRD-a okupljenim polaznicama predstavila program za žene poduzetnice, te je potom uslijedila prezentacija Vedrane Perković-Hadl, starije savjetnice za bankarstvo iz Frankfurtske škole za financije i menadžment, koja je predstavila Business Lens. Radi se o online dijagnostičkom alatu koji omogućava prepoznavanje prilika za daljnji razvoj poduzeća i u konačnici poboljšanje poslovanja, te koji je svima dostupan na internetskoj stranici Raiffeisen banke.

Prezentaciju „Osobni razvoj putem komunikacijskih vještina“ održala je Carmen Majetić Pavić iz poduzeća Tagoras d.o.o., dok se na samom kraju druženja okupljenima obratila gošća poduzetnica Senka Marija Ivanušec, vlasnica i ravnateljica Dječjeg vrtića Ciciban, te podijelila priču o svom poduzetničkom putu, kao i o zanimljivostima i izazovima s kojima se susreće u svakodnevnom poslovanju, ali i s kojima se susretala na putu afirmacije u poduzetništvu.