Najavljen nastavak projekta #RokOtok u 2020. godini

18.09.2019

Najljepša ovogodišnja ljetna priča dobiva svoj nastavak i sljedeće godine, kada će Domagoj Jakopović Ribafish ponovno zaplivati i spojiti još 17 naseljenih hrvatskih otoka.

 

Na održanoj press konferenciji, koja je ujedno obilježila i formalni kraj ovogodišnjeg RokOtoka, Ribafish najavio nastavak projekta te novu etapu koja će započeti 2020. godine u Brodarici kraj Šibenika, odakle će zaplivati prema Krapnju.

Najljepša ovogodišnja ljetna priča tako dobiva svoj nastavak i sljedeće godine, kada će Domagoj Jakopović Ribafish ponovno zaplivati i spojiti još 17 naseljenih hrvatskih otoka, te djeci i njihovim roditeljima prenijeti znanje o očuvanju okoliša i prirode, važnosti igre na otvorenom, te kako poticati dječju radoznalost, maštu i istraživački duh.

U sklopu svoje platforme #YellowgoesGreen, Raiffeisen banka koja se uključila u RokOtok u samom početku, tako će i sljedeće godine biti dio ove tople ljudske priče i podržati Ribafisha u njegovom poduhvatu koji spaja srca svih generacija. Tijekom sljedeće etape, nastojat ćemo u suradnji s Ribafishom podići svijest o važnosti očuvanja okoliša i prirode, s posebnim naglaskom na ekološko zbrinjavanje otpada.  

Tijekom održane konferencije, Domagoj Jakopović Ribafish je naglasio: „Iako je ponekad bilo naporno, uživao sam u plivanju, a druženje s djecom posebno je iskustvo. Oduševljen sam s klincima, dobro smo se zabavljali i mnogo toga smo naučili jedni od drugih. U ovoj priči su najjača djeca koja su sve pobijedila i dala mi snage za nastavak, taman u trenutku kada bih pomislio da je vrijeme da odustanem. Kad bi mi ti klinci prišli na plaži do koje bih doplivao, kada bi me zagrlili, ili se slikali sa mnom te tražili da im se potpišem, to je bilo jače od svega“, zaključio je Ribafish.

Tijekom zimske stanke predviđena su predavanja o projektu po osnovnim školama u kontinentalnoj Hrvatskoj, dok će se detaljan raspored datuma i otoka koje će Ribafish posjetiti tijekom sljedeće etape projekta objavit u svibnju 2020. godine.