Michael Müller održao predavanje međunarodnim studentima Sveučilišta u Dubrovniku

02.04.2019

Prisustvovali su studenti iz zemalja EU i Azije, koji studiraju u Dubrovniku u sklopu međunarodne razmjene studenata po ERASMUS programu

 

Michael Müller, predsjednik Uprave Raiffeisen banke, održao je predavanje za međunarodne studente s Odjela za Ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku, na temu suvremenog poslovanja banaka i promjenama koje su uvjetovane dolaskom i korištenjem novih tehnologija te koje će mijenjati bankarstvo u budućnosti.

Predavanju su prisustvovali studenti iz zemalja EU i Azije, koji studiraju na Sveučilištu u Dubrovniku u sklopu međunarodne razmjene studenata po ERASMUS programu. Predavanju su se također priključili i studenti sa Sveučilišta u Palermu, koje ima sa Sveučilištem u Dubrovniku ugovorene i dualne programe (Double Degree). 

Tijekom svog predavanja, Michael Mϋller je naglasio: "Kada govorimo o budućnosti bankarstva, onda moramo biti svjesni činjenice da je ona već tu. Ne radi se o razdoblju koje nas tek čeka, već ga upravo sada živimo. Banke nisu niti slični sustavi onima kako su izgledali prije svega desetak godina. Digitalizacija banaka se nije dogodila preko noći, već je ona trajala duže vrijeme, a zahtijevala je cjelovitu transformaciju, odnosno fleksibilnost i promjenu u načinu razmišljanja i ponašanja svih unutar bankarske industrije. S obzirom na tehnološki napredak kojem svjedočimo, smatram da mijenjanje bankarske industrije nikada neće prestat. Uvijek će postojati novi procesi, proizvodi, nove tehnologije, kanali komunikacije i ostali alati koji će moći biti unaprijeđeni. Ususret novom digitalnom dobu te zahtjevima tržišta, mi smo primjerice, u RBA oformili poseban agilni i multidisciplinarni tim stručnjaka za razvoj digitalnih kanala, koji je odgovoran za razvoj svih elemenata digitalnog poslovanja, što dovoljno govori o tome koliko se bankarstvo promijenilo u posljednje vrijeme", zaključio je Müller.

Sveučilišta u Dubrovniku i Palermu imaju potpisan Ugovor o osnivanju kolegija za stjecanje dvostrukog stupnja magistarskog smjera – "Ekonomija" i "Poslovna ekonomija - marketing" Sveučilišta u Dubrovniku, te magistarski studiji "Laurea Magistrale in Scienze", "Economiche e Finanziare “ i „Laurea Magistrale in Scienze Economico-Aziendali “ Sveučilišta u Palermu. Ovaj Sporazum omogućuje studentima pristup i odabir dvostrukog magistarskog studija koje dodjeljuju oba sveučilišta, a kako bi stekli dvostruki stupanj, studenti koji sudjeluju u Double Degree Masters programu, moraju pohađati jedan semestar u partnerskoj ustanovi i položiti sve ispite s popisa kolegija dogovorenih između dva Sveučilišta.