Marko Hunjak gost predavač na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu

17.05.2018

Povodom obilježavanja Svjetskog dana investicijskih fondova, Hunjak je gostovao kao predavač na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

 

Marko Hunjak, direktor direkcije za Upravljanje imovinom Raiffeisen Investa, već treću godinu zaredom sudjeluje u edukativnom programu s ciljem podizanja financijske pismenosti mladih. Povodom obilježavanja Svjetskog dana investicijskih fondova, Hunjak je gostovao kao predavač na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Ispred Udruženja društava za upravljanje investicijskim fondovima HGK, Marko Hunjak je održao predavanje na Pravnom fakultetu, te prisutnima iznio osnovne informacije o investicijskim fondovima, s naglaskom na investicijske fondove u Republici Hrvatskoj. Prilikom izlaganja dotaknuo se karakteristika osnovnih klasa investicijskih fondova, s naglaskom na odnos rizika i prinosa te karakteristike financijskih tržišta i instrumenata u koje fondovi ulažu.

Nakon predavanja Marko Hunjak se osvrnuo na obilježavanje Svjetskog dana investicijskih fondova te izjavio: „Izuzetno mi je drago što već treću godinu za redom imam priliku aktivno sudjelovati u financijskom opismenjavanju mladih te podizanju svijesti o investicijskim fondovima, te prenositi znanje mladim ljudima. Za razliku od prošlih godina, kada sam držao predavanja na studijima ekonomija ili financija, ove godine sam održao predavanje na Pravnom fakultetu u Zagrebu i zbog toga mi je iznimno drago. Umjesto planiranih sat vremena, predavanje  je, zbog interesa studenata, trajalo puna dva sata. U interaktivnoj prezentaciji sudjelovali su i studenti, ali i profesori. S obzirom na činjenicu da regulativa zauzima sve značajnije mjesto u financijskoj industriji, osjetna je zainteresiranost budućih mladih pravnika. Pitanja su bila vrlo konkretna i smislena, te poneki studenti su pokazali poznavanje materije, što samo pokazuje da financijska pismenost polako raste u našoj zemlji. Čvrst sam pobornik prenošenja znanja u svrhu rasta financijske pismenosti, te ću se i dalje rado odazvati na ovakve hvalevrijedne akcije“, zaključio je Hunjak.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana investicijskih fondova, Hrvatska gospodarska komora (HGK) i Udruženje društava za upravljanje investicijskim fondovima HGK, već četvrtu godinu za redom organiziraju različita edukativno-informativna događanja, u cilju informiranja i edukacije studenata, građana i gospodarstvenika o mogućnostima ulaganja kroz investicijske fondove. Navedena manifestacija dio je Akcijskog plana unaprjeđenja financijske pismenosti temeljem Nacionalnog strateškog okvira financijske pismenosti potrošača za razdoblje od 2015. do 2020. godine (NN 11/15), koji je donijela Vlada Republike Hrvatske u siječnju 2015. godine.