Irena Bašić Štefanić panelistica na konferenciji „Kako motivirati djelatnike“

15.11.2018

Vjerujem da su vrijednosti koje poduzeće zastupaju, kroz poruke koje se odašilju, jednako važne u motiviranju djelatnika, rekla je Bašić Štefanić.

 

Irena Bašić Štefanić, direktorica Upravljanja ljudskim potencijalima RBA, sudjelovala je kao panelistica na konferenciji „Kako motivirati djelatnike“, u organizaciji Poslovnog dnevnika.

Prije početka panela i rasprave, uvodno izlaganje koje je ujedno i poslužilo kao uvod u diskusiju, održao je Nikola Nikšić (Konter d.o.o.), koji je govorio o načinima na koje kompanije motiviraju svoje djelatnike te o novim trendovima u upravljanju ljudskim potencijalima u velikim poslovnim sustavima. Nakon uvodnog dijela, uslijedila je panel rasprava pod nazivom „Načini motivacije i zadržavanja radnika u velikim kompanijama“, na kojoj su sudjelovali: Irena Bašić Štefanić (RBA), Milica Jovanović (HUP), Stela Stare (INA), Gordana Fabris (Agrokor) te Vladimir Nišević, glavni urednik Poslovnog dnevnika, kao moderator panela.   

U svom obraćanju, Irena Bašić Štefanić je naglasila: „Prilikom promišljanja poslovnih procesa, postoje razni načini na koji se djelatnici mogu dodatno motivirati. Naime, mi danas pokušavamo transformirat svoje poslovanje u smjeru kreiranja vrhunskog korisničkog iskustva, a to je nemoguće ostvariti s nezadovoljnim ili nemotiviranim djelatnicima. Naravno da je financijska stimulacija djelatnika učinkovita, ali ona je uistinu kratkoročnog vijeka. Prilika da rade ono što ih zanima, pristojna i dostojna primanja, kreativna i poticajna radna okolina; sve su to dijelovi koji uz još dodatne načine motivacije čine cjelinu i u konačnici zadovoljnog djelatnika. Smatram da je vrlo važno biti svjestan da se djelatnicima ipak ne može pružiti sve, odnosno ne postoji poduzeće na tržištu koje je vrhunsko u svim spomenutim elementima. Vjerujem da su vrijednosti koje poduzeće zastupaju, kroz poruke koje se odašilju, jednako važne u motiviranju djelatnika. Moje iskustvo s mladim ljudima pokazuje da je transparentna komunikacija te prvenstveno prilika da aktivno pridonose konkretnim rješenjima unutar poduzeća snažna motivacija“, zaključila je Bašić Štefanić.

"Kako motivirati djelatnike" konferencija je koja okuplja veliki broj stručnjaka iz sfere upravljanja ljudskim potencijalima, te kroz interaktivne radionice i panel rasprave nudi odgovore o trendovima na tržištu, sustavima nagrađivanja unutar malih i velikih poslovnih sustava te motivaciji djelatnika. Više informacija o konferenciji možete pročitati na web stranicama Poslovnog dnevnika.