Ines Knapić sudjelovala na konferenciji „Žene u bankarstvu i financijskoj industriji“

03.03.2020

Ines Knapić, članica Uprave Raiffeisen Leasinga bila je jedna od glavnih govornica na konferenciji „Žene u bankarstvu i financijskoj industriji“.

 

U organizaciji ženske poduzetničke mreže „Women in Adria“ 27. veljače 2020. godine održana je konferencija „Žene u bankarstvu i financijskoj industriji“ na kojoj je jedna od glavnih govornica bila i Ines Knapić, članica Uprave Raiffeisen Leasinga. Također, u sklopu ovogodišnje konferencije dodijeljene su nagrade za Future leadersice koje su iz RBA redova osvojile Iva Periša, direktorica podrške računima i karticama te Irena Kovačević, direktorica poslovne inteligencije. Uz navedene dobitnice jedna od finalistica je bila i Anita Cvanciger, direktorica upravljanja segmentima i proizvodima za private i premium segment.

Konferenciju je otvorila Ivana Matić, predsjednica Women in Adria te se ukratko osvrnula na uloge, pozicije i poslovni put žena u korporativnom svijetu u odnosu na suprotni spol. 

Ines Knapić je u svom izlaganju okupljenim participanticama približila svoj profesionalni put, prisjetivši se početka svoje, kako ju naziva, RBA avanture. Također, svoj vlastiti rast i razvoj povezala je s rastom RBA kao organizacije, s obzirom da joj već 19 godina pripada te se pritom osvrnula na rodne uloge unutar iste. „Drago mi je što sam dio ove banke jer mi je upravo razumijevanje i podrška moje organizacije omogućila da se razvijam i radim iskorake u svojoj poslovnoj karijeri. Kao dijete kreditnih rizika, razvijala sam risk management jedne velike banke, bila direktorica korporativnih rizika da bi na kraju, danas, postala članica Uprave Raiffeisen Leasinga. Emotivnost, koja se često pripisuje samo ženama, danas je cijenjena vještina jer ona daje ravnotežu i kvalitetu u radu i u odnosima. Upravo iz toga razloga, u današnjem korporativnom svijetu emocionalna inteligencija set je vještina koje su jako tražene, a mi žene, sretne smo što ih cijeli život nosimo sa sobom te ih sada i u radnom okruženju možemo kapitalizirati“, zaključila je Knapić.

Ostale govornice bile su redom Andrea Schleich, članica Uprave Merkur osiguranja u Hrvatskoj, Barbara Cerinski direkotorica firme EOS Matrix,  Irina Bručić iz Mercury Processing Services International, Marijana Puljak iz kompanije Megatrend, Nives Vreto predsjednica Uprave PBZ Leasinga te Iris Stojko iz Allianza.