EMEA Finance proglasio RBA „Najboljom bankom u Hrvatskoj“

21.06.2018

Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) proglašena je „Najboljom bankom u Hrvatskoj“ za 2017. godinu, od strane renomiranog časopisa EMEA Finance.

 

Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) proglašena je „Najboljom bankom u Hrvatskoj“ za 2017. godinu, od strane renomiranog časopisa EMEA Finance, te se nalazi među osam banaka-kćeri Raiffeisen Bank International (RBI) kojima je dodijeljena nagrada za „Najbolje banke“ na lokalnim tržištima. 

 

„Iznimno cijenimo svako priznanje koje dobijemo kao Banka. Uspjeh je tim veći jer je čak osam Raiffeisen banaka pokazalo svoju izvrsnost na lokanom tržištu, a i RBI u cjelini. Zahvaljujem svim djelatnicima Banke jer su doprinijeli rezultatu kojeg smo ostvarili. Našu budućnost vidimo u nastavku podizanja razine kvalitete usluga za naše klijente, kao i činjenice da ćemo naša nastojanja u potpunosti usmjeriti u izgradnju daljnjih kvalitetnih i dugoročnih odnosa s klijentima te prilagodbi ponude zahtjevima tržišta“, izjavio je Michael Müller, predsjednik Uprave RBA.
U sklopu godišnje dodjele nagrada „Europe Banking Awards 2017“ časopis EMEA Finance dodijelio je RBI Grupi čak 27 priznanja. Taj renomirani financijski časopis proglasio je RBI „najboljom bankom u SIE-u i ZND-u“. Društvo u vlasništvu RBI-ja za upravljanje investicijskim fondovima Raiffeisen Capital Management dobio je nagradu za „najbolju ponudu novoga proizvoda u SIE-u i ZND-u” za uvođenje lepeze pod nazivom „Raiffeisen Solution Fund“ na mađarsko tržište, zajedno s domaćom bankom kćeri Raiffeisen Bank i društvom za upravljanje investicijskim fondovima Raiffeisen Investment Fund Management.

Osim toga, EMEA je kao „najbolje banke“ odabrao RBI i njegove banke kćeri u Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Kosovu, Mađarskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj, Srbiji i Ukrajini, dok su u Albaniji, Bjelorusiji i Rusiji banke kćeri dobile titulu „najbolje inozemne banke“. Za svoje aktivnosti investicijskoga bankarstva u Austriji, Bjelorusiji, Rumunjskoj i Rusiji također je osvojen naslov „najbolje investicijske banke“. Kao dodatak impresivnom broju nagrada tu su i priznanja za upravljanje privatnom imovinom dodijeljena u pet država, i to titula „najbolje privatne banke“ u Bugarskoj, Češkoj Republici, Mađarskoj, Poljskoj i Slovačkoj te „najbolji upravitelj imovine“ u Bugarskoj i Slovačkoj.

„Po izboru časopisa EMEA Finance RBI je najbolja banka u srednjoj i istočnoj Europi i regiji ZND-a. Banka je prije roka dovršila svoj program transformacije, smanjila je iznos neprihodonosnih kredita, objavila izvrsne rezultate, udvostručila dobit u odnosu na prethodnu godinu i ostavila impresivan trag na tržištima kapitala u regiji“, izjavio je izdavač i predsjednik Uprave časopisa EMEA Finance Christopher Moore.

****

Časopis EMEA Finance jedino je periodičko izdanje posvećeno isključivo izvještavanju o financijskim zbivanjima, kretanjima i uspjesima koje pokreće i na koje ima utjecaj međunarodna financijska industrija u regiji Europe, Bliskog Istoka i Afrike (EMEA). Redovito piše o ključnim osobama iz financijskog svijeta koje stvaraju događaje i tako svojemu čitateljstvu iz financijskoga sektora omogućuje potpunije i temeljitije razumijevanje konkurenata i vijesti iz branše. Časopis je namijenjen publici na izvršnoj razini, uključujući predsjednike uprava, glavne direktore za financije i glavne direktore za ulaganja. 

Društvo EMEA Finance Limited izdaje vrhunski časopis, organizira povezane konferencije i ima mrežne stranice. Sveobuhvatne informacijske usluge nadopunjuje servis redovitih vijesti putem e-pošte, emeafinance eNews, i s konferencija diljem regije EMEA. 

Raiffeisen Bank International AG (RBI) svojim matičnim tržištem smatra ne samo Austriju, u kojoj je vodeća institucija korporativnog i investicijskoga bankarstva, nego i Srednju i Istočnu Europu (SIE). Banke kćeri pokrivaju 14 tržišta te regije. Osim toga, RBI Grupa obuhvaća i brojne pružatelje drugih financijskih usluga, primjerice u područjima leasinga, upravljanja imovinom, kao i spajanja i pripajanja društava (M&A). 
Ukupno gledajući, usluge za 16,6 milijuna klijenata pruža oko 50.000 djelatnika putem više od 2.400 poslovnica, od kojih se većina nalazi u regiji SIE-a. Dionice RBI-ja uvrštene su na Bečku burzu. Austrijske regionalne Raiffeisen banke vlasnice su oko 58,8 posto dionica, dok je ostatak distribuiran javnosti. U okviru austrijske bankovne grupacije Raiffeisen, RBI služi kao središnja institucija regionalnih Raiffeisen banaka i drugih pridruženih kreditnih institucija te im u toj ulozi pruža važne usluge.