Elevator Lab Challenges

04.04.2018

Započeo najveći program za ubrzanje razvoja financijskih tehnologija u regiji SIE-a

 

Beč, 4. travnja 2018. - „RBI bilježi uspjehe u regiji SIE-a već gotovo 30 godina. Stoga znamo koliko ekonomskog i kreativnog potencijala ta raznolika i dinamična regija može ponuditi. Lokalnim natječajima želimo podržati osobito novoosnovane ekosustave u regiji te mlađim poduzećima pružiti priliku za natjecanje na međunarodnoj sceni s financijsko-tehnološkim poduzećima iz cijeloga svijeta“, riječi su predsjednika Uprave RBI-ja Johanna Strobla o motivima koji pokreću taj novi oblik programa za ubrzanje razvoja financijskih tehnologija.

Iskustva iz prvoga kruga programa za ubrzanje razvoja virtualnih tehnologija „Elevator Lab“ pokazala su da suradnja između novoosnovanih poduzeća i RBI-ja donosi koristi objema stranama. U roku od samo nekoliko mjeseci s pet novoosnovanih poduzeća koja su u programu sudjelovala osmišljeni su pilot projekti, koji su sada u fazi produljenog ispitivanja ili provedbenoj fazi. RBI novoosnovana poduzeća smatra ravnopravnim partnerima i namjerno se u ovoj fazi ne odlučuje za sudjelovanje u njihovu vlasničkom kapitalu. Zajednički im je cilj još bolje odgovoriti na potrebe 16,5 milijuna klijenata RBI-ja te iskoristiti nove izvore prihoda primjenom novih tehnologija i inovativnih proizvoda.

Faza prijave za program „Elevator Lab“ za cijelu grupu (regija SiE) traje od 1. svibnja do 24. lipnja, a novoosnovana poduzeća mogu se prijaviti putem mrežnih stranica www.elevator-lab.com. U sklopu programa za cijelu grupu, kao i lokalnih natječaja mogu se podnositi ideje i rješenja iz područja napredne analitike, korporativnoga bankarstva, tehnologije za ulaganja i trgovanje, iskustva nove poslovnice, otvorenoga bankarstva i regulatorne tehnologije.

Dana 2. travnja 2018. Raiffeisenbank Bugarska, bugarska banka mreže Raiffeisen Bank Internationala (RBI), otvorila je fazu prijava na lokalni natječaj „Elevator Lab Challenge“. Bugarska novoosnovana poduzeća imaju rok do 17. lipnja za prijavu svojih ideja i rješenja iz područja napredne analitike, korporativnoga bankarstva, tehnologije za ulaganja i trgovanje, iskustva nove poslovnice, otvorenoga bankarstva i regulatorne tehnologije.

Osam banaka mreže RBI-ja u srednjoj i Istočnoj Europi (SIE) tako podržavaju program za ubrzanje razvoja financijskih tehnologija u cijeloj grupi lokalnim natječajima pod nazivom „Elevator Lab Challenges“, što taj program čini najvećim programom za ubrzanje razvoja financijskih tehnologija u regiji SIE-a. Uz Bugarsku, lokalni natječaji koji se bave specifičnim ekosustavima financijske tehnologije pokrenuti su i u Albaniji, Bjelorusiji, na Kosovu, u Rumunjskoj, Rusiji, Slovačkoj i Srbiji. Pobjednici osam lokalnih natječaja „Elevator Lab Challenges“ dobit će „džokera“ za poluzavršnicu programa „Elevator Lab“ za cijelu grupu, a time i priliku da se plasiraju u završnicu TOP 15 u rujnu 2018. u Beču.

 

* * *


O RBI-ju
Raiffeisen Bank International AG (RBI) svojim matičnim tržištem uz Austriju, u kojoj je vodeća institucija korporativnog i investicijskoga bankarstva, smatra i srednju i istočnu Europu (SIE). Banke kćeri pokrivaju 14 tržišta te regije. Osim toga, RBI Grupa obuhvaća i brojne pružatelje drugih financijskih usluga, primjerice u područjima leasinga, upravljanja imovinom, kao i spajanja i pripajanja društava (M&A).

Ukupno gledajući, usluge za 16,5 milijuna klijenata pruža gotovo 50.000 djelatnika putem više od 2.400 poslovnica, od kojih se većina nalazi u regiji SIE-a. Dionice RBI-ja uvrštene su na Bečku burzu. Regionalne Raiffeisen banke vlasnice su oko 58,8 posto dionica, dok je ostatak distribuiran javnosti. Unutar bankovne grupacije Raiffeisen, RBI služi kao središnja institucija regionalnih Raiffeisen banaka i drugih pridruženih kreditnih institucija te im u toj ulozi pruža važne usluge.

Za dodatne informacije slobodno se obratite:
Ingrid Krenn-Ditz (+43-1-71707-6055, ingrid.krenn-ditz@rbinternational.com) ili
Christofu Danzi (+43-1-71707-1930, christof.danz@rbinternational.com)
www.rbinternational.com | www.elevator-lab.com