Elevator Lab: 336 prijava za program za ubrzanje razvoja financijskih tehnologija RBI-ja

03.08.2017

Program je 1. lipnja tijekom festivala tehnologije Pioneers '17 službeno pokrenuo predsjednik Uprave RBI-ja Johann Strobl.

 

Beč, 3. kolovoza 2017.
Dana 31. srpnja završilo je razdoblje prijave za program za ubrzanje razvoja financijskih tehnologija pod nazivom „Elevator Lab“ Raiffeisen Bank International AG-a (RBI). Program je 1. lipnja tijekom festivala tehnologije Pioneers '17 službeno pokrenuo predsjednik Uprave RBI-ja Johann Strobl, a aktivno ga je proširilo 14 banaka mreže RBI-ja u Srednjoj i Istočnoj Europi (SIE).

Priliku za moguću dugoročnu suradnju s RBI Grupom i sa 16,6 milijuna klijenata RBI-ja u Austriji i diljem regije SIE-a iskoristilo je ukupno 336 novoosnovanih poduzeća (eng. start-up) koja se bave financijskim tehnologijama. Od toga broja 13,4 posto prijava podnijela su austrijska poduzeća, a 27,7 posto poduzeća iz regije SIE-a koja se bave financijskim tehnologijama, uz razmjerno velik broj prijava iz Mađarske, Rumunjske i Slovačke, kao odraz uznapredovalog razvoja te grane u dotičnim zemljama. Preostale su prijave pristigle uglavnom od poduzeća koja se bave financijskim tehnologijama iz Zapadne Europe, Azije te Sjeverne Amerike, što je pak pokazatelj velikog međunarodnog interesa za „Elevator Lab“.  Najviše se prijava odnosilo na usluge platnog prometa i transakcijskog poslovanja, a slijedi područje ulaganja i trgovanja, SME bankarstva, analitike velikih podataka, regulatorne i tehnologije za takozvane poslovnice budućnosti.

„Uzbuđeni smo zbog ovako uspješnog završetka prijavne faze za „Elevator Lab“ i zbog činjenice da imamo prijave iz svih 14 zemalja. Velik broj i općenita kvaliteta prijava nadmašili su naša očekivanja. Do kraja kolovoza intenzivno ćemo pregledavani dokumentaciju kako bismo utvrdili kojih će 30 poduzeća dobiti priliku da žiri sastavljen od naših visoko pozicioniranih dužnosnika tijekom prezentacija uvjeri u svoje koncepte“, objasnio je Michael Hoellerer, opunomoćenik RBI-ja koji je, između ostaloga, zadužen za digitalizacijsku strategiju RBI-ja.

Konačnih pet poduzeća koja će sudjelovati u programu ubrzanja tehnologija bit će odabrano u Beču sredinom rujna. RBI je ušao u partnerstvo s društvom Pioneers Discover, a podršku su mu pružili acccoi partners i Venionaire. Sve podatke o daljnjem tijeku provođenja programa „Elevator Lab“ nalaze se na mrežni stranicama: www.elevator-lab.com

 

* * *

 

 

Više o RBI-ju

Raiffeisen Bank International AG (RBI) svojim matičnim tržištem uz Austriju, u kojoj je vodeća institucija korporativnog i investicijskoga bankarstva, smatra i Srednju i Istočnu Europu (SIE). Banke kćeri pokrivaju 14 tržišta te regije. Osim toga, njegova grupa obuhvaća i brojne pružatelje drugih financijskih usluga, primjerice u područjima leasinga, upravljanja imovinom, kao i spajanja i pripajanja društava (M&A).

Ukupno gledajući, usluge za 16,6 milijuna klijenata pruža više od 50.000 djelatnika putem 2.500 poslovnica, od kojih se većina nalazi u regiji SIE-a. Dionice RBI-ja uvrštene su na Bečku burzu. Austrijske regionalne Raiffeisen banke vlasnice su oko 58,8 posto dionica, dok je ostatak distribuiran javnosti. U okviru austrijske bankovne grupacije Raiffeisen, RBI služi kao središnja institucija regionalnih Raiffeisen banaka i drugih pridruženih kreditnih institucija te im u toj ulozi pruža važne usluge.

Više o društvu acccoi partners | www.acccoi.com

Društvo acccoi partners iz Beča djeluje kao akcelerator poslovanja, sastavljen od aktivnih poduzetnika i specijaliziran za neprestano pokretanje i izgradnju globalnih programa ubrzanja poslova usmjerenih na postizanje rezultata u segmentu B2B. U središtu je uspostava iskušane i provjerene „acccoi metodologije“, koja omogućava digitalizaciju dobro uhodanih i dokazano uspješnih poslovnih modela velikih korporacija uz podršku i inspiraciju globalnih novonastalih poduzeća putem trogodišnjeg ili petogodišnjeg programa.

Više o društvu Pioneers Discover | www.pioneers.io/discover

Pioneers Discover oblikuje budućnost korporativnih subjekata i javnoga sektora uvođenjem poduzetničkih alata, metoda i kulture. Vjerujemo da se dugoročna inovativnost postiže kombinacijom internih inovacija i onih koje potiču novonastala poduzeća. Ostvarujemo to osnaženjem korporativnih timova poduzetničkim tehnikama te dovođenjem novonastalih poduzeća i drugih stručnjaka kako bi davali inspiraciju, zajednički stvarali i doveli do prekida poslovanja.

Više o društvu Venionaire | www.venionaire.com

Venionaire je specijaliziran za osiguravanje rizičnoga kapitala korporacijama te njihovu tješnju suradnju s novonastalim poduzećima, kao i za digitalnu transformaciju i inovacije u području visoke tehnologije. Venionaire je partner od povjerenja za pronalaženje, provjeru, analizu tehnologije, tržišta i konkurencije, procjenu vrijednosti, kao i za upravljanje povezanim transakcijama i portfeljima u kojima je prisutna visoka tehnologija.

Za više informacija molimo obratite se:
Ingrid Krenn-Ditz (+43-1-71707-6055, ingrid.krenn-ditz@rbinternational.com) or
Andrea Pelinka-Kinz (+43-1-71707-8787, andrea.pelinka-kinz@rbinternational.com)
www.rbinternational.com | www.elevator-lab.com