Elena Romanova održala predavanje na EFZGu

13.04.2017

Elena Romanova, Viši stručnjak za bankarstvo SIE regije iz Raiffeisen Bank International AG (RBI), održala je predavanje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. 

 

Zagreb, 13. travnja 2017. – Elena Romanova, Viši stručnjak za bankarstvo SIE regije iz Raiffeisen Bank International AG (RBI), održala je predavanje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu o bankarskom sektoru Srednje i Istočne Europe.

Predavanje Elene Romanove održalo se pod pokroviteljstvom Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA), a u organizaciji Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Predavanje je na fakultetu održano pred studentima iz kolegija Upravljanje bankama i za kolegij Upravljanje institucionalnim
investitorima, studijskoga programa Bachelor Degree in Business (BDiB) te za sve
ostale zainteresirane studente.

Predavanju su prethodile prezentacije koje su za studente kolegija Upravljanje bankama pripremili stručnjaci iz RBA. Tako je uvodno predavanje, pod nazivom „Financijski sektor u Hrvatskoj“ održao Ivan Žižić, član Uprave RBA te studentima približio bankocentrični sustav u RH, ključne odrednice financijskoga sustava, eurizaciju financijskoga sustava te njegovu perspektivu. Potom je uslijedila prezentacija Zrinke Živković Matijević, direktorice Ekonomskih istraživanja RBA, koja je studente uvela u makroekonomsko i aktualno tržišno okruženje RH.

Prije predavanja Romanove, studente i okupljene je u ime Fakulteta pozdravila Anita Pavković, prodekanica i nositeljica kolegija Upravljanje bankama, te ovom prilikom izjavila: „Iznimno mi je drago što će naši studenti imati priliku danas slušati o bankarskom sektoru regije Srednje i Istočne Europe od jedne od najvećih stručnjaka na tom području. Praktična i up-to-date znanja našim studentima pružaju dragocjen uvid u realne okolnosti bankarskoga sustava, te im služe kao dodatna vrijednost prilikom njihovog znanstvenog pristupa tematici“, zaključila je Pavković.  

Elena Romanova Viši je stručnjak za bankarstvo u Raiffeisen Bank International AG (RBI), te iza sebe posjeduje zavidno iskustvo u ekonomskim istraživanjima. Tako je prije dolaska u RBI SIE Bankarska istraživanja, svoje zavidno znanje i iskustvo stekla radeći u istraživanjima UBS banke u Moskvi te Standard & Poor's rejting agencije. Romanova je titulu magistra stekla u Londonu na London School of Economics and Political Science.