Daniel Mitteregger novi član Uprave RBA

22.12.2017

Savjet HNB-a usuglasio se s prijedlogom Nadzornog odbora Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) za imenovanje Daniela Mittereggera novim članom Uprave RBA. 

 

Na Sjednici Hrvatske narodne banke (HNB) održanoj u utorak, 19. prosinca 2017. godine, Savjet HNB-a usuglasio se s prijedlogom Nadzornog odbora Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) za imenovanje Daniela Mittereggera novim članom Uprave RBA. 

Daniel Mitteregger svoju je karijeru započeo u Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB) u Beču kao pripravnik, nakon čega 2010. godine dolazi na mjesto voditelja tima za Upravljanje problematičnim plasmanima. Krajem 2010. godine, Mitteregger prelazi u Hypo Alpe – Adria Bank International AG te obnaša funkciju voditelja Odjela za ozdravljenje klijenata do 2013. godine, kada postaje voditelj Odjela za upravljanje specijalnim izloženostima. Potom odlazi u Raiffeisen Bank International AG (RBI) te je imenovan voditeljem Odjela za upravljanje posebnim izloženostima za austrijske i međunarodne klijente, što obnaša do dana postavljanja za člana Uprave Raiffeisenbank Austria d.d. Zagreb.

„Novi član Uprave ima dugogodišnje iskustvo u Raiffeisen grupaciji, osobito u međunarodnom okruženju, te posjeduje široko znanje o bankarskom tržištu. Njegova će znanja, stručnost i vještine svakako doprinijeti i ostvarivanju poslovnih ciljeva te jačanju tržišne pozicije Raiffeisen banke u Hrvatskoj. Kolega Mitteregger će nastaviti s unaprjeđenjem i jačanjem organizacijskih dijelova Banke za koji je nadležan te će dodatno osnažiti Upravu, menadžment i djelatnike Banke“, izjavio je Michael Georg Müller, predsjednik Uprave RBA, kojemu je na sjednici HNB-a produljen mandat. 

Novim imenovanjem, u nadležnosti Daniela Mittereggera su: Upravljanje kreditnim rizicima, Poslovanje s restrukturiranim klijentima i naplata te Kontrola rizika.