Damir Grbavac održao predavanje studentima EFZGa

11.05.2017

Damir Grbavac, predsjednik Uprave RMF-a, održao je predavanje studentima Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u sklopu Financial Weeka, na temu "Kako odabrati mirovinski fond"

 

Damir Grbavac, predsjednik Uprave Raiffeisen društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima d.d. (RMF), održao je predavanje studentima Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, inače članova Udruge eSTUDENT, u sklopu Financial Weeka, na temu „Kako odabrati mirovinski fond“.

Financial Week tjedan je prikazivanja zabavne strane financija. Radi se o projektu edukativnog karaktera, koji kroz neuobičajenu prizmu prikazuje sve ono što se (ne) zna o financijama. Studentski posjeti institucijama, te gosti predavači koji su povezani uz financijski sektor, omogućavaju izravan uvid u svakodnevnicu njihovog posla te nude iznimnu bazu znanja studentima.

Grbavac je tijekom prezentacije fokus stavio na aktualnu situaciju s mirovinskim sustavom u Hrvatskoj te predstavio najnovije demografske trendove te kretanja. Također, predstavio je mirovinske fondove hrvatskog mirovinskog sustava i za kraj objasnio kako i na koji način odabrati optimalnu mirovinsku štednju, te otkrio najbolji način kako i zbog čega odabrati mirovinski fond.

Nakon završene prezentacije, Grbavac se obratio studentima te izjavio: „Neizmjerno mi je drago što sam imao priliku, nakon četrdeset godina od završetka studija, vratiti se na svoj fakultet i održati ovo predavanje studentima i budućim kolegama. Hvala vam na ovako lijepom dočeku i moram naglasiti da ste me uistinu iznenadili s razumijevanjem i znanjem koje ste danas pokazali. Želim vas svu sreću na vašem studijskom, a kasnije i poslovnom putu“, zaključio je Grbavac. 

Financial Week je događaj koji organizira studentska udruga eSTUDENT s ciljem dodatnog financijskog obrazovanja studenata te povezivanjem akademske i gospodarske zajednice. Kroz niz predavanja i interaktivnih radionica iz područja financija te izleta na radna mjesta, studentima se daje mogućnost stjecanja dodatnog znanja iz područja financija. O aktualnim temama, pričaju stručnjaci iz svog područja, a  kroz izlete na radna mjesta, studentima se nudi uvid u stvarnost financija i ostalih tema povezanih s ovogodišnjim Financial Weekom.